Prima pagină » Culinar » Diverse » Secrete si sfaturi pentru un cozonac necrapat
Secrete si sfaturi pentru un cozonac necrapat

Secrete si sfaturi pentru un cozonac necrapat

28 apr. 2017, 15:27,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:18976;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Majoritatea gospodinelor se plang adesea ca li se crapa cozonacii in timpul tratamentului termic.
Iata cateva sfaturi utile si interesante, pentru a nu se mai crapa cozonacii:
1. Nu puneti drojdie prea multa, chiar daca pe pachetul de drojdie se specifica o cantitate, puneti mai putina. La 1 kg de faina, in mod normal se pun 50 g drojdie proaspata. Puneti maxim 40 g si-o sa vedeti ca vor creste foarte bine cozonacii.
2. Lasati aluatul sa se dezvolte suficient inainte de a-l da la cuptor. Lasati-l o ora inainte de a-l pune in tavi si 40-50 de minute dupa ce l-ati pus in tavi, altfel el va tinde sa se dezvolte in cuptorul cald si se va crapa.

Citeste si

3. Aveti grija ce umplutura folositi, pentru ca si aceasta va tinde sa se dezvolte in interiorul cozonacului si de asemeni aluatul se va crapa. In general umplutura in care se folosesc albusurile batute, se va dezvolta in interiorul aluatului si va tinde sa iasa din acesta. Puneti si putina faina sau pesmet, pentru a diminua dezvoltarea acesteia.
4. Nu intindeti foaia de aluat foarte subtire atunci cand o ungeti cu umplutura de bezea.

Citeste si

5. Daca impletiti aluatul, nu presati impletiturile prea mult, nu le strangeti, ci lasati-le mai slobode.
6. Ungeti aluatul din belsug si uniform cu galbenus de ou, inainte de a-l introduce la cuptor. Presarati si putina sare in galbenus, o sa vedeti ca se va rumeni uniform si lent.
7. Nu deschideti usa cuptorului decat in ultimul sfert de ora de coacere.
Speram sa va fie de folos aceste sfaturi pentru reusita cozonacului!

sursa: cookandplay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`