Prima pagină » Cancan ultimă oră » Secrete pe care florăresele nu ți le-ar dezvălui niciodată
Secrete pe care florăresele nu ți le-ar dezvălui niciodată

Secrete pe care florăresele nu ți le-ar dezvălui niciodată

27 sept. 2021, 16:57,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Din nefericire, nu întotdeauna cumpărăm flori proaspete, deși am vrea să ne bucurăm de aspectul și de mirosul lor. Iată câteva trucuri de-ale celor care lucrează în florării cu ajutorul cărora își păcălesc clienții:

1. Nuanțele artificiale

Colorarea florilor este un mod eficient de a ascunde micile defecte, petele sau petalele șterse. Pentru a face asta, vânzătorii ori pun florile în apă cu vopsea, ori folosesc vopsea spray. Florile care au primit un astfel de tratament rezistă acasă numai 2-3 zile.

2. Petale acoperite cu sclipici

Vânzătorii de flori presară sclipici pe marginile florilor care sunt șterse sau care au pete urâte. Dacă vrei să ai flori sclipitoare, spune-i vânzătorului să presare sclipiciul în fața ta, pe un buchet simplu.

3. Ambalaj strălucitor

Ambalajul strălucitor este cel mai simplu mod de a distrage atenția clienților de la culorile nepotrivite ale florilor.

4. Decorațiile în exces

Și decorațiile distrag, bineînțeles, atenția de la culorile nepotrivite. Pot să apară fluturași, gărgărițe sau prea multe betele. Astfel de trucuri îi fac pe cumpărători să-și dorească să nici nu arunce buchetul când florile se ofilesc.

5. Flori alcătuite din petale de la alte flori

Vânzătorii pot crea flori extraordinare cu ajutorul petalelor căzute și al unui adeziv special. De cele mai multe ori, cei care apelează la acest truc sunt vânzători al căror salariu depinde de vânzarea florilor deteriorate.

6. Elemente de sprijin

Acest aranjament pretențios atrage, în mod evident, atenția – s-ar părea că trandafirii proaspeți aranjați așa pot deveni un dar prețios. Sau nu? Aceste elemente spprijină, de fapt, florile fără vlagă.

7. Boboci neînfloriți ai florilor ofilite

Multe varietăți de trandafiri au boboci la bază. Dacă înlături câteva petale stricate de la o asemenea floare, vei obține o frumoasă floare proaspătă.

8. Flori cu coșuri din plante distruse

De cele mai multe ori, vânzătorii aranjează în coșuri florile mici, care au început să se ofilească. Cu cât sunt mai urâte florile, cu atât coșul va avea mai multe elemente decorative.

9. Bază slabă

La baza coșurilor sau a buchetelor de nuntă este așezat un obiect poros, care absoarbe bine umezeala și ține florile drepte. Vânzătorii care vor să economisească folosesc un înlocuitor din spumă și nisip, care scurtează durata de viață a florilor.

Cum să alegi flori proaspete:

  1. Nu cumpăra buchete deja alcătuite – spune-i vânzătorilor să îți facă un buchet din florile pe care le alegi tu.
  2. Nu plăti transportul în avans – e mult mai probabil ca florile pe care le vei primi să nu fie de o calitate prea bună.
  3. Reține că trandafirii colorați în albastru emit un miros neplăcut

Dacă vrei ceva exotic, cumpără trandafiri albi ca zăpada și pune-i într-un recipient cu apă și colorant albastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *