Prima pagină » Titlurile zilei » Secretarul primăriei, magician cu acte în regulă! Face ca cele mai importante terenuri să dispară cu tot cu acte: „Atunci am amețit, am căzut jos din picioare” – FOTO

Secretarul primăriei, magician cu acte în regulă! Face ca cele mai importante terenuri să dispară cu tot cu acte: „Atunci am amețit, am căzut jos din picioare” – FOTO

13 iul. 2023, 02:00, 6 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Ștefan Minea, secretarul general al comunei ieșene Erbiceni, face ca cele mai importante terenuri să dispară cu tot cu acte. Un sătean s-a trezit fără pământul de lângă casă

Emil Gândac, un sătean din comuna ieșeană Erbiceni, satul Totoești, speră să i se facă dreptate. În anul 1981, bărbatul susține că a cumpărat de la Toma Gheorghe o casă împreună cu un teren. La acea vreme a făcut cumpărarea printr-o zdelcă semnată în cadrul Primăriei Erbiceni în prezența secretarului general, Ștefan Minea. Între timp, documentul a dispărut, iar Emil Gândac duce o luptă interminabilă cu autoritățile.

Funcționarul de la primărie face ca cele mai importante terenuri să dispară

Se pare că Ștefan Minea face ca cele mai importante terenuri din comuna ieșeană Erbiceni să dispară. Emil Gândac susține faptul că în anul 1981 a achiziționat un teren și o locuință de la Gheorghe Toma. În acea vreme a fost redactată o zdelcă în cadrul Primăriei Erbiceni. Suprafața terenului era de 3.887 de metri pătrați, însă, peste ani, bărbatul a primit un titlu de proprietate pentru 2.387 de metri pătrați, diferența de 1.500 de metri pătrați dispărând din averea lui Emil Gândac.

Bărbatul cere ca Primăria Erbiceni să îi ofere o copie a documentului scris în 1981, iar pe baza lui să i se elibereze titlul de proprietate corect, cu toată suprafața cumpărată. În momentul semnării vânzării a fost prezent și Ștefan Minea, acesta ocupa și atunci funcția de secretar general în cadrul instituției.

„Înainte nu era xerox, înainte făceai zdelcă de mână. Eu am scris, cumpăr casa de la Gheorghe Toma, îngrădită cu copaci și cu terenul (n.r. – 3.887 mp), așa cum scrie în schiță. Secretarul nu vrea să mi-o dea pentru că știe ce scrie în ea. Hârtia a rămas la el, la primărie. Am întrebat atunci dacă nu îmi dă zdelca și mi-a zis că nu, că trebuie să rămână la ei (n.r. – la primărie). Dar eu nu am știut, mi-au spus oamenii, trebuia să facă două, una să rămână la mine și una la ei. El mi-a spus așa: «Nea Gândac, vii sâmbătă la mine».

Eu chiar sâmbătă atunci munceam, dar m-am învoit ca să merg la el. Am ajuns la el, la colțul casei, afară și am vorbit cu el. El mi-a spus: «Matale ia și toarnă temelia». Am împrumutat din bancă ca să fac. După ce am terminat temelia (n.r. – pe terenul de 1.500 mp), secretarul a știut el ce să facă. El (n.r. – Ștefan Minea, secretarul Primăriei Erbiceni), după ce am ridicat temelia, mi-a trimis amendă. Eu nu am mai continuat. M-am dus înapoi la el și i-am spus că m-a pus de am făcut credit la bancă, vai de capul meu, dacă nu îmi dați act la mână ca să pot construi, eu nu mai pot construi.

Mi-a zis: «Asta e treaba, nu pot să îți dau nimic». Atunci am amețit, am căzut jos din picioare. Acum nu vrea să îmi facă titlu de proprietate, acum, după el, eu am doar 2.387 de metri pătrați. M-am trezit fără 1.500 de metri pătrați. Nu mai știu ce să mai fac. El nu vrea să arate zdelca pentru că și el a semnat pe ea, el știe despre ce e vorba”, a povestit Emil Gândac.

Ștefan Minea susține că nu lucra în primărie în 1981

Pe de altă parte, Ștefan Minea neagă toate acuzațiile, acesta susține că nu lucra la acea vreme în primărie și nici nu ocupa postul de secretar, contrar faptului că, în cadrul instituției, colegii acestuia au confirmat că din 1980 deține funcția. Mai mult decât atât, Ștefan Minea spune că Emil Gândac aberează, că nimic nu este adevărat și că totul este doar o poveste născocită.

„Nu am semnat eu nimic în 1981, așa susține el (n.r. – Emil Gândac). Nu a semnat niciun document, nimic, el s-a judecat și nu a obținut acești 3.887 de metri pătrați. Din 1990 încoace umblă pe la toate instituțiile statului. Eu am pus la dispoziție toate documentele. Ce să i se dea, dacă chestia asta s-a întâmplat în 1981. De unde știe el, de unde? Sunt niște aberații ce spune el, nu e adevărat.

Eu sunt din 1990 secretar aici, la primărie. El vorbește prostii. Cum să îi fac titlu de proprietate, dacă nu sunt ai lui (n.r. – cei 1.500 mp), aceștia sunt ai moștenitorilor lui Alexandru Toma. În arhivă nu există așa ceva, iar eu nu eram prezent, cum susține el”, a declarat secretarul general, Ștefan Minea.

Acesta nu ar fi singurul caz în care Ștefan Minea este acuzat că ar fi furat terenurile oamenilor. Deși a mai fost suspendat din funcție o dată, în perioada 1996-2000, pentru ilegalitățile săvârșite, secretarul comunei Erbiceni, Ștefan Minea, nu are de gând să se cumințească și să respecte legea. Și pentru că instituțiile statului nu l-au oprit la timp, secretarul comunei Erbiceni a mai nenorocit o familie, luându-i proprietatea.

Gheorghe Hulubei din comuna Erbiceni a moștenit de la părinții săi suprafața de 4,12 hectare teren, din care 4.400 de metri pătrați reprezintă o grădină împrejmuită de care a avut grijă până în ziua în care din cauza secretarului au început problemele. Hulubei a primit pentru terenul moștenit un titlu de proprietate în anul 2004. În 2006 s-a trezit cu gradina vândută de către un vecin de-al său, pe nume Dan Onica, ce a înstrăinat suprafața către un alt consătean, pe nume Gheorghe Bolohan. Acest lucru a fost posibil, deoarece secretarul comunei a eliberat, pe data de 8 iulie 2005, o adeverință care atestă faptul că suprafața de 4.400 de metri pătrați îi aparține.

Astfel, secretarul de la Primăria Erbiceni, Ștefan Minea, face ca cele mai importante terenuri să dispară. Combinațiile sunt făcute de zeci de ani, însă se pare că nicio autoritate nu îl poate opri.

Comentarii
  • Mergeti la Barnova sa vedeti combinatiile de milioane de euro pe care le face peimarul Balan.
    Acolo subiecte

  • Fiți-ar zdelca de râs și pretențiile și terenul de sărăntoc prostalău!!!! Cine ***** îi dă unui prost c ăsta să aibă atâta amar de teren?!? Dacă el face împrumut să facă un rahat de temelie, vă dați seama cam cum era îngrijită pârloaga aia. Toți au vrut pământ, mari latifundiari toți, dar când e vorba de îngrijit sau de investiții… ZERO BARAT! TOȚI VOR TEREN PT A-L LĂSA MOȘTENIRE PLOZILOR, PENTRU SPECULĂ. 😉 Hai jet!

  • ar fi fost bine sa verificati actele de la primarie prin 1990…1991….

  • Auzi la ei secretar general la Erbiceni.
    De aceea sunt cheltuiti aiurea banii contribuabilor.
    Comasarea comunelor e solutia pentru a scapa de astfel de functii pompoase si de cheltuieli inutile cu toti apropiatii primarilor din aceste catune.

  • Gluma numita DNA

    Combinațiile din Erbiceni dintre primar, fratele primarului și popa din Erbiceni sunt de notorietate. Acel moment cînd politicul dă mâna cu „religiosul” și rezultă o mare mizerie. Da’ noi la Iași avem DNA doar pe hârtie. Primesc salariu „special” toate leprele alea doar pentru a proteja jmenurile politice

  • Dar face fiecare ce vrea în țara asta?! puși în funcții se cred împărați. Lasă că ne corcesc cu asiaticii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *