Prima pagină » International » Secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, avertizează asupra unor măsuri mai restrictive, întrucât Marea Britanie „se confruntă cu un punct de basculare”

Secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, avertizează asupra unor măsuri mai restrictive, întrucât Marea Britanie „se confruntă cu un punct de basculare”

20 sept. 2020, 12:40,
George Cristian în International

Marea Britanie se confruntă cu un „punct de vârf” în care ar putea fi adoptate „măsuri mai restrictive” pentru a încetini răspândirea coronavirusului, a declarat secretarul pentru sănătate pentru Sky News.

Matt Hancock a spus că „oamenii s-au relaxat mai mult în timpul verii”, dar „acum este momentul în care toată lumea trebuie să se întoarcă” la respectarea regulilor.

El i-a spus lui Sophy Ridge Duminică că este „îngrijorat” de faptul că prea mulți oameni plănuiesc îndrumările de autoizolare, ceea ce a dus la eliminarea guvernului de către guvern în Anglia .

Discuțiile sunt în curs de desfășurare astăzi cu privire la un posibil blocaj la Londra

Matt Hancock a refuzat să excludă „acțiunea națională” atunci când a insistat asupra posibilității unui al doilea blocaj național. Și domnul Hancock a precizat că oamenii ar trebui să raporteze vecinii lor pentru încălcarea oricărei legi de urgență COVID-19 .

Întrebat dacă o va face, ministrul cabinetului a spus: „Da – și toată lumea ar trebui … Toată lumea are un rol de jucat în asta”.

Declarația vine pe măsură ce noile cifre zilnice ale infecției cu coronavirus au crescut până la un nivel nevăzut în ultimele patru luni , cu 4.422 raportate sâmbătă și 4.322 vineri – cea mai mare din 8 mai.

Anterior, guvernul a fost criticat de liderul laburist Sir Keir Starmer, care a spus că miniștrii au „pierdut controlul sistemului de testare”.

El i-a spus lui Sophy Ridge: „Dacă aș fi primul ministru, mi-aș cere scuze pentru faptul că testele sunt peste tot și în loc să folosesc vara pentru a ne pregăti pentru toamnă, ceea ce am spus că ar trebui să se întâmple, suntem în această poziție chiar atunci când avem nevoie de teste pentru a fi la maxim, este aproape de prăbușire „.

Unele persoane suspecte COVID-19 s-au plâns că nu pot rezerva un test sau sunt trimise la sute de kilometri distanță pentru a obține unul.

Dido Harding, șeful Test and Trace, a declarat la începutul acestei săptămâni că nimeni nu ar fi putut prevedea creșterea mare a cererii care a coincis cu redeschiderea completă a majorității școlilor.

Al doilea val de COVID-19 lovește acum Marea Britanie, spune Boris Johnson

Marea Britanie „vede acum un al doilea val” de Covid-19, a spus premierul Boris Johnson, adăugând: „A fost inevitabil să-l vedem în această țară”.

Johnson a spus că nu „vrea să intre în măsuri mai mari de blocare”, dar că ar putea fi necesare restricții mai stricte de distanțare socială. Se înțelege un nou set de restricții pe trei niveluri. Planul ar avea ca scop evitarea blocării la nivel național, dar ar putea opri contactul de la o familie la alta.

Al doilea val lovește acum Marea Britanie, spune Boris Johnson

Primul nivel ar fi nivelul măsurilor existente în prezent în majoritatea regiunilor Angliei – aspectul cheie fiind distanțarea socială. Cel de-al doilea nivel ar implica ceea ce se impune în prezent în nord-estul Angliei – stingeri la locurile de ospitalitate și interzicerea întâlnirilor între gospodării.

Ultimul al treilea nivel ar implica măsuri de blocare mai stricte.

Se așteaptă că restricțiile „de nivelul doi” să fie impuse de la o regiune la alta, dar se crede că acestea ar putea acoperi în cele din urmă aproape toată Marea Britanie.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că este „din ce în ce mai probabil” că cei nouă milioane de locuitori din capitală să fie nevoiți să urmeze exemplul normelor din  nord-estul Angliei și să facă obiectul unor măsuri suplimentare.

Un raport al unei întâlniri la care au fost discutate măsurile pe trei niveluri a fost distribuit BBC. Acesta a explicat că politica de protecție a guvernului este, de asemenea, „în curs de revizuire activă” și ar putea veni în curând o decizie privind măsuri suplimentare pentru protejarea vulnerabililor. Având în vedere că virusul va fi mai sever în timpul iernii, oficialii se gândesc la adoptarea unor măsuri care ar putea dura până în primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`