Prima pagină » National » Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat decizia României de a dona Ucrainei un sistem Patriot
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat decizia României de a dona Ucrainei un sistem Patriot

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat decizia României de a dona Ucrainei un sistem Patriot

20 iun. 2024, 21:41,
BZI.ro, în National

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat joi decizia României de a dona Ucrainei o baterie de rachete antiaeriene Patriot, considerând-o „foarte necesară” pentru consolidarea apărării aeriene a teritoriului ucrainean în faţa atacurilor Rusiei, relatează agenţia EFE.

„Am primit cu satisfacţie decizia României de a furniza un sistem Patriot foarte necesar Ucrainei pentru a-şi putea apăra mai bine spaţiul aerian şi poporul în faţa agresiunii ruse”, a indicat Stoltenberg într-un scurt comunicat.

El a insistat din nou cu această ocazie ca aliaţii Ucrainei să furnizeze acesteia cât mai rapid posibil mijloacele de apărare aeriană pentru a contracara atacurile cu rachete şi drone ruseşti.

Boris Pistorius a declarat că ţara sa nu poate furniza Ucrainei încă un sistem antiaerian Patriot

Ministrul german al apărării Boris Pistorius a declarat săptămâna trecută că ţara sa nu poate furniza Ucrainei încă un sistem antiaerian Patriot, după ce a oferit deja trei Kievului, estimând că alţi aliaţi ai Ucrainei „probabil pot face mai mult” pentru a furniza Ucrainei baterii Patriot sau rachete pentru acestea, în timp ce Polonia a reafirmat că la rândul ei nu poate elibera sisteme Patriot pentru Ucraina, transmite Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut încă cel puţin şapte noi baterii Patriot, dar ţările ce dispun de astfel de sisteme sunt reticente să le furnizeze întrucât ele sunt parte integrantă a sistemelor naţionale de apărare antiaeriană.

Statele Unite au anunţat suspendarea livrărilor de rachete Patriot şi NASAMS către alte ţări

România a anunţat joi mai devreme că va dona Ucrainei un sistem Patriot, iar Statele Unite au anunţat suspendarea livrărilor de rachete Patriot şi NASAMS către alte ţări pentru ca acestea să fie furnizate cu prioritate armatei ucrainene.

Ucraina are mare nevoie de aceste sisteme în războiul cu Rusia pentru a-şi apăra atât trupele de pe linia frontului, cât şi infrastructurile civile, inclusiv infrastructura de producţie şi distribuţie a energiei electrice, care a fost în noaptea de miercuri spre joi ţinta unui nou bombardament masiv.

Comentarii
  • Din banii contribuabililor romani 2 miliarde euro costa! ROMANII NU SUNT DEACORD CU AJUTAREA UCRAINEI. Gata!!!!!! Pana cand? Drogatul zelenski continua razboiul cersind bani de la contribuabilii romani si de la tarile UE. SA DEA STULENBERG bani si armament lui zelenski si toti nebunii care vor continuarea razboiului. nato si america NU VOR PACE doar razboi

  • Cate miliarde de euro a dat Romania cadou Ucrainei din banii contribuabililor romani pentru interesele mizerabile ale americii in acest razboi? Ce a primit Romania in schimb? Nimic ! Ucraina cand va da inapoi zecile de miliarde de euro date de Romania din contributiile , taxele romanilor? Cadou gratis zeci de miliarde euro la Ucraina. Nimic nu este gratis! Romania trebuie sa-si ia inapoi teritoriile romanesti ocupate de Ucraina. Romanania trebuie sa-si ia inapoi teritoriile romanesti ocupate de Ucraiana. Deja Romania si-a cumparat cu zeci de miliarde teritoriile sale ocupate de Ucraina desi nu trebuiau platite ca sunt teritoriile Romaniei ocupate de Ucraina. Nu ne restituie miliardele de euro Ucraina, ne luam pamantul romanesc inapoi care oricum trebuie sa-l luam inapoi.

  • Mai bine il donam rusilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *