Prima pagină » Actualitate » Secretarul general al NATO, anunț înainte de summitul din România: „Preţul pe care îl plătim sunt banii, pe când Ucraina plăteşte cu sânge” – LIVE VIDEO
Secretarul general al NATO, anunț înainte de summitul din România:

Secretarul general al NATO, anunț înainte de summitul din România: „Preţul pe care îl plătim sunt banii, pe când Ucraina plăteşte cu sânge” – LIVE VIDEO

25 nov. 2022, 11:10,
în Actualitate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a amintit în cadrul conferinţei de presă, de vineri, 25 noiembrie, de întâlnirea de săptămâna viitoare de la Bucureşti, unde se va discuta despre războiul ilegal al Rusiei în Ucraina care continuă să ameninţe pacea şi securitatea Alianţei Atlanticului de Nord.

Jens Stoltenberg a declarat că preşedintele Putin pierde în Ucraina şi răspunde cu mai multă brutalitate. Aceste valuri de bombardamente cu rachete asupra oraşelor şi infrastructurii civile lasă ucrainenii fără căldură, lumină şi hrană.

„Acesta este un început groaznic de iarnă pentru Ucraina. Acestea sunt de asemenea vremuri grele şi pentru restul Europei şi lumii întregi. Da, toţi plătim un preţ din cauza acestui război al Rusiei contra Ucrainei, dar preţul pe care îl plătim sunt banii, pe când Ucraina plăteşte cu sânge. Şi dacă îl lăsăm pe Putin să câştige, cu toţii vom plăti un preţ mult mai mare, mulţi ani de acum înainte. Dacă Putin şi ceilalţi lideri văd că forţa e răsplătită, vor folosi forţa în continuare pentru a-şi atinge scopurile. Acest lucru va face lumea noastră mult mai periculoasă şi pe noi toţi mult mai vulnerabili. Aşa că este în interesul siguranţei noastre să sprijinim Ucraina.

Trebuie să ne amintim despre ce este acest război. Rusia este agresorul, Ucraina este victima agresorului. Şi bineînţeles, Ucraina are dreptul să se apere şi noi ajutăm Ucraina să aibă acest drept. Nu va mai fi pace dacă agresorul va câştiga.

Multe războaie se încheie cu negocieri, dar ceea ce se întâmplă la masa de negocieri depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă. Aşadar, pentru a ne creşte şansele găsirii unei soluţii, trebuie să sprijinim Ucraina.

NATO va continua să stea alături de Ucraina atât timp cât este nevoie. Nu vom da înapoi”, a declarat Jens Stoltenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024