Prima pagină » Actualitate » Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, semnal de forță împotriva Rusiei: Vom răspunde rapid la orice agresiune
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, semnal de forță împotriva Rusiei: Vom răspunde rapid la orice agresiune

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, semnal de forță împotriva Rusiei: Vom răspunde rapid la orice agresiune

21 ian. 2022, 14:48,
în Actualitate

În aceste momente, secretarul de stat al SUA Antony Blinken, ține o conferință de presă în care vorbește despre concluziile întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Acesta a explicat faptul că Uniunea Europeană și SUA vor avea un răspuns rapid dacă Rusia continuă cu agresiunile.

Vă aducem aminte faptul că la Geneva, vineri, oficialii americani s-au întâlnit cu cei ruși pentru a discuta problema Ucrainei.

 

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, semnal de forță împotriva Rusiei

Antony Blinken, secretar de stat al SUA pe politica externă (echivalentul ministrului de Externe) a vorbit despre concluziile întâlnirii cu oficialii ruși. Secretarul de stat a punctat faptul că SUA și aliații săi nu vor permite ca integritatea teritorială a Ucrainei să fie compromisă. Acesta a menționat faptul că în caz contrar, Uniunea Europeană și NATO vor transmite un semnal de forță, iar asta foarte rapid:

Discuţiile de astăzi au fost cât se poate de clare. Am prezentat poziția SUA și a partenerilor europeni, că suntem pentru integritatea Ucrainei. Dacă orice forță armată a rusiei trece de granița Ucrainei, vom reacționa imediat. Înţelegem că Rusia are un plan stabilit al atacului, fără să folosească forța militară, acest tip de atac va duce la un răspuns ferm al Uniunii Europene și NATO. Suntem împreună în acest angajament, de a proteja Ucraina, şi vor exista consecinţe majore dacă Rusia alege calea militară. Am punctat din nou îngrijorările.

 

Klaus Iohannis a convocat o ședință a CSAT

Pe de altă parte, în România, Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă. În urma discuțiilor, Klaus Iohannis a transmis că a convocat o ședință CSAT în care se vor aborda mai multe subiecte printre care și securitatea Mării Negre și a Europei de Est:

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni.
Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:
• Situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO;
• Măsuri privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate și creșterea rezilienței.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *