Prima pagină » Razboi în Ucraina » Secretarul Apărării al Statelor Unite ale Americii i-a cerut omologului său rus un armistițiu în Ucraina
Secretarul Apărării al Statelor Unite ale Americii i-a cerut omologului său rus un armistițiu în Ucraina

Secretarul Apărării al Statelor Unite ale Americii i-a cerut omologului său rus un armistițiu în Ucraina

13 mai 2022, 21:17, 2 ,
în Razboi în Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit vineri cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Acesta i-a cerut un armistițiu „imediat” în Ucraina și a evidențiat importanța menținerii liniilor de comunicații între Statele Unite și Rusia.

Aceasta este prima conversație purtată de către șeful Pentagonului cu ministrul rus al Apărării de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie, potrivit mediafax.

„Pe 13 mai, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, a vorbit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pentru prima dată după 18 februarie”, a declarat vineri după-amiază John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării de la Washington, citat de postul de televiziune CNN.

Statele Unite și Rusia au stabilit o linie telefonică de la invazie – pe care Moscova o numește „operațiune militară specială” – pentru a preveni calculele greșite și escaladarea în regiune.

Lloyd Austin, șeful Pentagonului, după vizita de la Kiev

Lloyd Austin „a îndemnat la instaurarea imediată a unui armistiţiu în Ucraina şi a evidenţiat importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii” între Statele Unite şi Rusia, precizează Pentagonul.

Lloyd Austin, șeful Pentagonului, a declarat la sfârșitul lunii aprilie, după vizita la Kiev, că Statele Unite vor „să vadă Rusia slăbită până la punctul în care să nu mai poată face lucrurile pe care le-a făcut în Ucraina”. Secretarul american al apărării a mai spus că SUA cred că Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia.

Declarațiile secretarului apărării au fost făcute după vizita pe care a efectuat-o la Kiev împreună cu secretarul de stat Antony Blinken.

SUA crede că Ucraina poate câștiga războiul împotriva Rusiei

De asemenea, Lloyd Austin a mai declarat că SUA cred că Ucraina poate câștiga războiul împotriva Rusiei, cu „echipamentul și sprijinul necesare”.

„Rusia a pierdut deja mult din capabilitatea ei militară. Vrem să nu mai aibă capacitatea să reconstruiască rapid aceste capabilități”, a mai arătat șeful Pentragonului.

„În termeni de capacitatea lor (a ucrainenilor – n.r.) de a câștiga: primul pas spre victorie este să crezi că poți învinge. Și ei cred că pot învinge. Noi credem că pot învinge dacă au echipamentul corespunzător, sprijinul corespunzător și facem tot ce ne stă în putință și vom continua să facem tot ce ne stă în putință”, a mai spus Austin.

Comentarii
  • Imbuibagatut cu kakat are tupeu

  • Ce sa mentii cu Rusia? Rusia traieste inca in anul 1914 se crede singura pe pamant si ca trebuie sa-i ingenuncheze toate tarile si toate tarile sa fie la comanda Rusiei. Paranoia comunistilor bolsevici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *