Prima pagină » Actualitate » Secretarul american Antony Blinken ajunge mâine la Iași
Secretarul american Antony Blinken ajunge mâine la Iași

Secretarul american Antony Blinken ajunge mâine la Iași

04 mart. 2022, 23:20,
BZI.ro, în Actualitate

Secretarul american de stat, Antony Blinken, urmează să călătorească în Europa de Est, în perioada 3 – 8 martie, pentru consultări ample cu aliații NATO și partenerii europeni, în contextul conflictului armat declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Turneul său european vizează șase țări, printre care și Republica Moldova, pe care este programat să o viziteze pe 5 și 6 martie.

Blinken va ateriza la Iași

Din cauza faptului că spațiul aerian este închis în Republica Moldova, secretarul american de stat va face o oprire la Iași, apoi își va continua drumul spre Chișinău.

Antony Blinken va călători în Belgia, Polonia, R. Moldova, Letonia, Lituania și Estonia în perioada 3 – 8 martie pentru consultări ample cu aliații NATO și partenerii europeni cu privire „la războiul neprovocat și nejustificat pe care Federația Rusă îl poartă împotriva Ucrainei”, se afirmă într-un comunicat al Departamentului de stat de la Washington.

Blinken urmează să se întâlnească cu președintele Republicii Moldova

În vizita sa, Blinken va discuta cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, despre sprijinul pentru Republica Moldova cu privire la gestionarea situației refugiaților sosiți din Ucraina.

„Secretarul Blinken se va întâlni în R. Moldova cu președinta Maia Sandu, șefa cabinetului de miniștri Natalia Gavrilița și ministrul de Externe Nicu Popescu. În timpul vizitei sale, Secretarul de stat al SUA va discuta sprijinul pentru R. Moldova în vederea gestionării crizei refugiaților din Ucraina, la fel va reitera sprijinul pentru democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova”, se mai spune în comunicatul diplomației americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *