Prima pagină » International » Secret Service, despre tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump
Secret Service, despre tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump

Secret Service, despre tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump

15 iul. 2024, 18:20,
BZI.ro, în International

Secretarul pentru Securitate Internă al SUA, Alejandro Mayorkas, a recunoscut luni că tentativa de asasinat împotriva fostului preşedinte şi candidat republican la Casa Albă, Donald Trump, s-a produs din cauza unei „breşe” de securitate, informează EFE, potrivit Agerpres.

„Vom analiza, prin intermediul unei anchete independente, cum s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat şi vom face recomandări pe baza constatărilor pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla”, a afirmat responsabilul american în declaraţii citate de CNN.

Secret Service din SUA, care se ocupă şi de securitatea lui Donald Trump, se subordonează direct departamentului lui Mayorkas.

Un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui Donald Trump

Un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui Donald Trump cu o puşcă semiautomată sâmbătă la mitingul din Butler, Pennsylvania, glonţul străpungându-i vârful urechii drepte, înainte Secret Service sa-l împuşte pe atacator, al cărui motiv este încă necunoscut.

Tânărul a tras de pe un acoperiş foarte aproape de locul mitingului, la câteva momente după ce mai multe persoane au alertat serviciile de securitate cu privire la prezenţa sa suspectă.

Republicanii au afirmat de atunci că au făcut „cereri repetate pentru o protecție mai puternică” pentru Trump, în timp ce încep să crească întrebările cu privire la securitatea fostului președinte.

Purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi, spune că aceste afirmații sunt „absolut false”.

Un membru din mulțime a fost ucis

Un membru din mulțime a fost ucis, în timp ce alți doi care au fost răniți sunt în stare critică. Toți trei sunt bărbați, potrivit reprezentanților forțelor de ordine.

Rep. Ronny Jackson a dezvăluit ulterior că nepotul său a fost împușcat în timpul tentativei de asasinat și că un glonț i-a zgâriat gâtul.

Jackson, care a fost medicul lui Trump și al președintelui Barack Obama la Casa Albă, a declarat că și-a ajutat nepotul și un prieten să obțină un loc în secțiunea pentru prieteni și familie din apropierea scenei la mitingul din Butler, Pennsylvania.

Reprezentantul Mike Waltz a susținut că secretarul Securității Interne, Alejandro Mayorkas, i-a refuzat lui Trump o protecție mai puternică din partea Secret Service.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *