Prima pagină » Radio » Actualitate » Sebastian, un tânăr de la orfelinat, a fost admis la facultate cu o notă uluitoare. Cu ce medie a terminat liceul

Sebastian, un tânăr de la orfelinat, a fost admis la facultate cu o notă uluitoare. Cu ce medie a terminat liceul

21 iul. 2023, 10:12, 5 ,
BZI.ro, în Radio

Sebastian este un tânăr care a trăit în ultimii ani la orfelinat iar acum a fost admis la facultate, în Iași, cu o notă uluitoare. Povestea lui de viață este cutremurătoare, însă determinarea și reușita lui ar trebui să inspire multă lume. Sebastian este pasionat de matematică, aceasta fiind și facultatea pe care o va urma, iar visul lui este să devină profesor.

Povestea lui Sebastian din Dorohoi a impresionat o țară întreagă! Tânărul provine din sistemul de protecție al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani. Zilele acestea, el a fost admis la facultate în Iași cu o medie uluitoare! dar asta nu e tot, deoarece a terminat cursurile liceale cu nota maximă! Însă, dincolo de zâmbetul de pe chipul lui se ascunde multă durere.

Sebastian a primit multe lovituri de la viață

Sebastian Șerban are o poveste de viață cutremurătoare. Mai întâi și-a pierdut bunica, iar câțiva ani mai târziu se stingea și mama lui, din cauza unei înțepături de viespe. Pentru Sebastian a urmat o perioadă lungă în care nu și-a găsit locul în această lume, timp în care a trecut prin multe clipe grele.

Pe când avea doart patru ani, părinții lui s-a despărțit și a fost crescut de mama și bunica lui. A trăit cu venituri modeste, dar era cât de cât fericit. Din păcate însă, familia lui a fost lovită de tragedie după ce și-a pierdut, la doar câțiva ani distanță, cele mai dragi figuri feminine din viața lui. Așa a ajuns pentru început să locuiască alături de concubinul mamei, iar apoi a ajuns la un unchi, dar acestuia nu i-a păsat suficient de el.

„Copilăria mea s-a terminat brusc cu decesul mamei, iar următorii ani au contribuit la formarea mea”, a povestit tânărul, potrivit Botoșani News.

Sebastian, un tânăr de la orfelinat, a fost admis la facultate cu o notă uluitoare

Sebastian este pasionat de matematică și își dorește să devină profesor. Visul lui cel mare este să îi îndrume și pe alți copii pe drumul pe care a pornit el în viață. Zilele trecute, tânărul a fost admis la Facultatea de Matematică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași cu media 9,88. Iar asta nu e tot deoarece Sebastian a absolvit clasa a XII-a la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi cu media generală 10.

În plus, rezultatele la Bacalaureat au fost și ele de excepție, Sebastian Șerban luând 9,55 la română, 10 la matematică și 9,60 la biologie. Acum, odată cu admiterea la facultatea de matematică, visul lui începe să prindă contur. Iar pe lângă această pasiune, Sebastian iubește și sportul, cu predilecție fotbalul, dar și arta, pictura în mod special. Cât despre cariera pe care o va urma, lucrurile sunt cât se poate de clare.

„Doresc să termin faculatea, masteratul și doctoratul în matematică penbtru a putea profesa în cadrul învățământului. Posibilitatea de a vorbi despre matematică și de a interacționa cu copiii conturează viața pe care o văd în următorii 10 ani”, a precizat Sebastian Șerban, potrivit aceleiași surse.

Comentarii
  • Bravo tinere! Esti un exemplu pentru ceilalti tineri care nu vor sa invete crte, ca fara carte nu faci mare lucru in viata

  • Felicitări Sebastian!Sa ți dea bunul dzeu sănătate și putere de muncă, pentru că el te ocrotește și te ajută să ajungi ceea ce ți dorești. Și vei ajunge cu siguranță. Încă o dată felicitari.

  • Sănătate multa, succes

  • Domnul sa te binecuvânteze.FELICITARI!!!

  • Bravo lui. Sa speram ca facultatea are posibilitatea sa-i asigure o bursa pentru a a-si termina studiile in coditii cat mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *