Prima pagină » Actualitate » Sebastian Burduja, mărturie emoționantă despre copiii săi.F etița lui de doar 3 ani a murit înecată!

Sebastian Burduja, mărturie emoționantă despre copiii săi.F etița lui de doar 3 ani a murit înecată!

28 aug. 2024, 15:41, 1 ,
în Actualitate

Sebastian Burduja, actualul ministru al Energiei, a trecut printr-o experiență cutremurătoare pe care niciun părinte nu ar trebui să o trăiască vreodată. Află în rândurile următoare ce a pățit unul dintre copiii săi.

În 2018, la doar 38 de ani, Sebastian Burduja a fost pus la o grea încercare de soartă, pierzându-și fiica în urma unui accident tragic. Copilul său, care avea doar trei ani la acea vreme, s-a înecat într-o piscină, un eveniment devastator care a marcat profund viața ministrului.

Sebastian Burduja și copiii săi

Tragedia s-a petrecut într-o perioadă în care Burduja se afla în România, concentrându-se pe cariera sa politică, în timp ce familia sa se afla în Franța. În ziua fatidică, micuța era împreună cu mama ei și alte rude la un grătar, organizat într-o locație ce dispunea de o piscină. Într-o clipă de neatenție, fetița a căzut în apă, iar tragedia s-a produs, lăsând familia într-o durere de nedescris.

Sebastian Burduja a vorbit despre această pierdere imensă în cadrul unui podcast realizat de Adrian Artene. Deși este extrem de dificil pentru el să vorbească despre acele momente, Burduja a simțit nevoia de a împărtăși durerea sa, poate și ca o formă de a încuraja alți părinți să fie extrem de atenți la pericolele din jur, mai ales când vine vorba de copiii mici. El a mărturisit că, la scurt timp după moartea fiicei sale, a fost cuprins de o durere insuportabilă și de un sentiment copleșitor de vinovăție, deși era conștient că nu putea controla ce s-a întâmplat.

În fața acestei tragedii inimaginabile, singurul lucru care i-a oferit un strop de alinare și l-a ajutat să continue a fost venirea pe lume a băiețelului său. Soția lui era însărcinată în acea perioadă, iar nașterea fiului său a fost singura lumină într-un tunel de întuneric. Burduja a explicat că fiul său a devenit motivul pentru care a reușit să se ridice din nou și să își continue viața, în ciuda durerii permanente care i-a rămas în suflet. În același timp, ministrul a mărturisit că speranța de a-și revedea într-o zi fiica, fie și doar în vise, este un gând care îi oferă un oarecare confort.

Studiile la Harvard

În ciuda tragediei personale, Sebastian Burduja și-a continuat activitatea profesională și a rămas implicat în politică. Recent, în cadrul conferinței „The European Dream. 2024: A Continent at the Crossroads”, organizată la Harvard, Burduja a avut ocazia să poarte discuții importante cu personalități de marcă din cadrul Uniunii Europene. Printre acestea s-au numărat Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme, și Maroš Šefčovič, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, direct responsabil cu tranziția verde. Discuțiile s-au concentrat pe producțiile de cărbune și pe viitorul energetic al Europei, un subiect deosebit de important în contextul actual.

Deși viața sa profesională continuă să fie marcată de realizări importante, Sebastian Burduja nu își poate ascunde suferința. Tragedia pierderii fiicei sale a lăsat urme adânci în sufletul său, iar gândul la micuța care nu mai este îi revine în minte zilnic. Totuși, Burduja își găsește forța de a merge mai departe în dragostea pentru familia sa și în dedicarea față de misiunea sa politică.

Sebastian Burduja și-a pierdut unul dintre copii când aceasta avea doar trei ani. În fața acestei tragedii inimaginabile, singurul lucru care i-a oferit un strop de alinare și l-a ajutat să continue a fost venirea pe lume a băiețelului său.

Comentarii
  • Băăă u mai faceți reclamă securiștilor acoperiți de ce nui enumerați și pe ceilanți țățățeni (vorba bulibașei covrig–eu nam furat–-eu nam furat euuuuuumă ocup cu covrigărelile de la pensii și creșterea prețurilor la huțilități sau asigurarea bugetului tătucului eșuat pentru a mai vizita niște in–-sule cu capete colorate de pri hafrica îainte de merlire de la căcăceni–ha ha ha ghinion–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 octombrie 2024
04 octombrie 2024