Prima pagină » Local » Seară magică pentru tricolori! România s-a calificat în optimile Euro 2024 de pe primul loc în grupă

Seară magică pentru tricolori! România s-a calificat în optimile Euro 2024 de pe primul loc în grupă

27 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

România s-a calificat în premieră de pe primul loc în grupa la EURO 2024 și merge în optimi unde va întâlni Olanda. Sute de oameni care s-au adunat în Piața Unirii din Iași au trăit cu sufletul la gură partida cu Slovacia

După mult timp, fotbalul le aduce o nouă bucurie românilor care nu s-au mai calificat în fazele finale la un european din anul 2000. Fotbaliștii antrenați de Edi Iordănescu au reușit să obțină un egal, 1-1, contra Slovaciei după un meci de luptă. Datorită rezultatului dintre Belgia și Ucraina, 0-0, România s-a calificat de pe primul loc în grupă.

România s-a calificat în optimi

Deși meciul nu a început prea bine pentru români, cu un gol neașteptat al slovacilor. Fanii au continuat să cânte. Pe arena din Frankfurt, din cei 47.000 de suporteri, peste 30.000 erau români. La Iași, oamenii au luat din nou cu asalt Piața Unirii, iar la urmă au izbucnit când arbitrul a fluierat finalul. Toată lumea a cântat și a sărit pentru România și pentru această calificare istorică. Tricolorii ne-au răsplătit, după ce în meciul cu Ucraina au sădit din nou acea sămânță de speranță printre suporteri. De data aceasta nu a fost nimeni dezamăgit. La ultimul meci, Florin Niță s-a ridicat din nou la așteptări și a avut câteva parade senzaționale, care i-au făcut pe fani să-i strige numele.

„A fost incredibil, chiar mă întrebam dacă o să apuc și eu să mă bucur pentru Naționala României cum s-au bucurat părinții mei. Chiar am vorbit și cu tatăl meu la telefon era foarte bucuros, a văzut și el meciul. Acum voi merge cu niște prieteni să sărbătorim victoria”, povestește Robert, un suporter din Piața Unirii.

A fost multă emoție printre suporteri, iar în ultimele 10 minute s-a simțit tensiunea în aer.

„Sincer, în urmă cu ceva timp nu prea urmăream meciurile de fotbal, însă datorită prietenului meu am început și eu să mă uit. Este foarte fain să vezi câtă emoție se adună la un meci de fotbal, mai ales când îl privești alături de sute de oameni”, a spus Valentina după meci.

Calcule pentru optimi

Următorul meci va avea loc marți, 2 iulie 2024, pe stadionul din Munchen, locul unde România a câștigat 3-0 cu Ucraina. Datorită faptului că românii au terminat pe primul loc în grupe, vom întâlni Olanda în optimi, care s-a calificat de pe locul 3 într-o grupă cu Anglia, Danemarca și Serbia. Generația de Suflet, cum a fost numită această echipă a României, a reușit să atragă din nou suporterii alături de fotbalul românesc.

După o grupă dificilă, România s-a calificat de pe primul loc în optimi. Deși nimeni nu le dădea vreo șansă după tragerea la sorți, românii au dovedit că totul se joacă în teren, ci nu pe hârtie.

Comentarii
  • mai bine ii mutau pe stadion, asa ati adus toti betivanii si primitivii pe centru.

  • Ce-a jucat România în ultimele două partide? Meciul cu Ucraina a fost un cadou, ne-au lăsat în pace că i-am ajutat cu războiul. Ai noștri n-au jucat nimic, cu figuranți ca Ianis Hagi și Alibec nu facem performanță, ne-o luăm rău de la olandezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *