Prima pagină » National » Se vrea demisia lui Dacian Cioloș din USR – SURSE
Se vrea demisia lui Dacian Cioloș din USR - SURSE

Se vrea demisia lui Dacian Cioloș din USR – SURSE

04 feb. 2022, 15:01,
în National

Conflictul dintre Dacian Cioloș şi Dan Barna este aflat la început, iar declarațiile de ieri referitoare la intenția lui Dacian Cioloș de a-și impune propriul program, sunt începutul războiului. Sursele politice au afirmat faptul că se vrea forțarea demisiei lui Dacian Cioloș din USR.

Acest lucru ar fi dorit de gruparea reprezentată de membrii care îl susțin pe Dan Barna, fostul președinte care a pierdut în fața lui Cioloș alegerile.

Se vrea demisia lui Dacian Cioloș din USR

Așadar, conform surselor politice invocate de stiripesurse.ro, se vrea demisia lui Dacian Cioloș din USR. Planul ar fi fost pus în mișcare din momentul în care președintele USR a vrut să îşi impună propriul program. Planul mocnea de mai mult timp, dar amenințările lui Dacian Cioloș că va demisiona dacă membrii din conducere nu vor vota în consecință, a picat extrem de bine pentru #echipaBarna.

Dan Barna a pierdut alegerile pentru șefia partidului dar beneficează în continuare de o majoritate confortabilă în forurile de conducere, fapt care nu este pe placul lui Cioloș. Altfel spus, echipa Barna nu vrea să cedeze deloc în fața lui Dacian Cioloș și nu vor accepta propunerile făcute de actualul președinte.

Se forțează demisia lui Dacian Cioloș

Așadar, sursa citată a menţionat faptul că planul pentru demisia/demiterea lui Dacian Cioloș din USR stă în picoare și că oamenii lui Dan Barna sunt dispuși să continue scandalul până când Dacian Cioloș va fi forțat să recurgă la acest gest.

Surpriza apare în momentul în care, dacă va demisiona Dacian Cioloș, USR va organiza un congres pentru alegerea unui nou președinte. Atenție, viitoarea propunere pentru cea mai înaltă funcție din USR ar fi Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor. Oricum, sursele au afirmat faptul că Drulă este pregătit în USR pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2024. Mai multe forțe din partid au început să îl măsoare în sondaje pentru a vedea cât de prezidențiabil este. Prin numirea lui Cătălin Drulă pentru funcția de preşedinte al USR, #echipaBarna ar putea prelua toată puterea din partid.

De la ce a început conflictul dintre Dacian Cioloș și Dan Barna

Conflictul dintre Dacian Cioloș şi Dan Barna a început cu un schimb dur de replici între cei doi (primul venind pe filiera PLUS, al doilea pe filiera USR). Dacian Cioloș a amenințat cu demisia dacă propunerile lui, de a schimba multe lucruri în partid, nu vor fi acceptate de către partid, iar Dan Barna a l-a acuzat pe Cioloș de iresponsabilitate și despre faptul că aruncă în aer partidul în lupta internă pentru putere.

Oamenii lui Dan Barna sunt dispuși să continue acest scandal, în speranța că Dacian Cioloș va ceda  și va pleca din USR. În acest scenariu, pasul următor va fi pregătirea Congresului USR, iar aici mare favorit pentru a prelua scaunul de președinte USR este Cătălin Drulă. Cioloş a afirmat că funcţia de preşedinte al USR este mai degrabă decorativă, iar promisiunea sa a fost de a dezvolta partidul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *