Raed Arafat se află în centrul atenţiei după ce Alexandru Rafila a vorbit despre faptul că șeful DSU ar trebui să aibă mai puţine atribuții în ceea ce privește deciziile în pandemie. PSD a postat, pe o reţea de socializare un mesaj care ar putea fi un semnat pentru o eventuală demitere a acestuia.
PSD a vorbit despre faptul că DSU a avizat pozitiv prezenţa a 5.000 de persoane într-o sală dar decizia a fost negativă în momentul în care social democrații au dorit același lucru pentru o ședință la care participau 20 de persoane.
Raed Arafat va fi demis din funcția de șef al DSU? Alexandru Rafila și PSD dau un semnal de alarmă
Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, cei din PSD anunță o discrepanță în măsurile pe care DSU le-a luat. Așadar, Congresul PNL la care au participat 5.000 de persoane a primit aviz pozitiv dar prezentarea programului de guvernare al PSD la care participau 20 de persoane a primit aviz negativ. Social democrații anunță că românii vor afla care sunt priorităţile fiecărui ministru al PSD.
Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU!
#PSD respectă legea și renunță să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt prioritățile noastre la guvernare!
Postarea poate fi interpretată ca un semnal pentru demiterea lui Raed Arafat din funcția de șef al DSU.
Alexandru Rafila l-a criticat pe Arafat și dorește să îi ia din atribuţii
În schimb, la audierile din comisiile de specialitate din Parlament, Alexandru Rafila a vorbit despre deciziile luate de Raed Arafat în pandemie şi despre faptul că pentru acestea au decondat reprezentanții Ministerului Sănăți. Propunerea de ministru în MS a vorbit și despre tăierea din atribuțiile pe care le are în acest moment Raed Arafat:
„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.
Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul ”Administrației și Internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale, fiziologice, a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.
Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție.
Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila.
În altă ordine de idei, Alexandru Rafila a primit aviz favorabil din partea comisiei de specialitate din Parlamentul României. Acesta va intra la vot în Parlamentul joi alături de toți miniștrii din Guvernul Ciucă.