Prima pagină » Actualitate » Se vor introduce noi restricții în lupta cu noul coronavirus? Nelu Tătaru vorbește despre această posibilitate

Se vor introduce noi restricții în lupta cu noul coronavirus? Nelu Tătaru vorbește despre această posibilitate

17 sept. 2020, 20:30,
Bianca Rebegea în Actualitate

După explozia de cazuri din ultimele două zile, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, crede că se pot impune și noi restricții. De asemenea, acesta menționează că efectul pe care îl are școala în contextul luptei cu noul coronavirus se va vedea la finalul acestei luni.

”Evoluția ne va arăta și măsurile, poate și restrictive care vor fi impuse. Noi sperăm să menținem acel platou, în jur de 1,500, 1,600, evaluarea să o facem nu numai zilnic, ci și săptămânal și la două săptămâni.

Efectul școlii în vom vedea la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie”, a declarat Nelu Tătaru.

Se vor introduce noi restricții în lupta cu noul coronavirus? Ce declară Klaus Iohannis

După numărul record de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 raportat miercuri, Klaus Iohannis a declarat că nu sunt prevăzute noi măsuri de restricție.

”Măsurile de relaxare s-au luat atunci când experții, specialiștii, epidemiologii au spus că se poate lua o măsură sau alta. Cred că România a acționat cu suficient de multă precauție și cred că din ce în ce mai mulți cetățeni înțeleg că această precauție nu trebuie să fie așteptată numai de la autorități, ci de la fiecare în parte.

Este motivul pentru care săptămânal îi rog pe români să poarte masca, să păstreze distanța și să se îngrijească în special de igiena mâinilor.

În acest fel, noi putem să ne ducem viața aproape de normal cu minime sacrificii și putem opri răspândirea virusului.

Noi restricții, în momentul acesta, nu sunt prevăzute”, a declarat Klaus Iohannis.

Nelu Tătaru consideră ca recordul de îmbolnăviri de COVID-19 este cauzat de revenirile din concedii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, într-o intervenţie la un post de televiziune faptul ca recordul de îmbolnăviri de COVID-19 este cauzat de revenirile din concedii ale multor dintre români.Conform ministrului, nerespectarea regulilor ar putea duce la noi zile cu recorduri.

Nelu Tătaru declară că recordul trebuie analizat şi din punct de vedere al focarurilor care exista în momentul de fată în România. Luna septembrie este o lună în carevor exista fluctuaţii a numărului de infectări.

Nelu Tătaru considera ca recordul de îmbolnăviri de COVID-19 are mai multe cauze

Prezent în platoul televiziunii DIGI 24, Nelu Tătaru a declarat faptul că această creştere este cauzată de întoarcerea romanilor din concedii, dar şi a anumitor focare care exista în momentul de fată în România. În altă ordine de idei, ministrul afirma faptul că luna septembrie este luna în care s-au ridicat foarte multe restricţii, a început anul şcolar, dar şi campania electorală.

”Am avut zile cu 692 de cazuri, sunt zile cu 1.111 cazuri, astăzi este ziua cu 1,713 cazuri din aproape 26.000 de teste lucrate. Trebuie văzută această creştere a numărului de cazuri în contextul evaluării mai multor teste, dar şi în contextul evaluării mai multor focare din cadrul anchetelor epidemiologice. Nu reuşim să evaluăm zilnic, dar evaluăm la 7 zile, evaluăm la 14 zile.

După cum spuneam, suntem într-o lună în care vom avea o fluctuaţie a numărului de cazuri şi după numărul de teste, dar e şi luna cu cele mai multe măsuri de revenire la o cvasi – normalitate, incluzând aici reînceperea anului şcolar, lună de campanie electorală, reînceperea activităţii în restaurante, cinematografe, teatre, revenirea populaţiei din concedii, aglomerarea transportului în comun şi alegerile de la sfârşitul lunii. În această perioadă, s-a observat un transport în comun destul de aglomerat în care trebuie poate încă o dată menţionat că trebuie respectate nişte reguli. Ştiu că suntem grăbiţi, că am început activităţile economice, am început şcoala, dar precauţiile trebuie să fie maxime. Estimăm o creştere a numărului de cazuri, rămâne să reevaluăm şi zilele următoare”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24, miercuri seara, potrivit news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`