Prima pagină » Titlurile zilei » Se vinde un celebru service auto din Iași! Robert Florea, patronul Auto Zone, este urmărit pentru 400.000 de euro. Afaceristul: „Voi încerca să achit datoria”

Se vinde un celebru service auto din Iași! Robert Florea, patronul Auto Zone, este urmărit pentru 400.000 de euro. Afaceristul: „Voi încerca să achit datoria”

25 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Robert Florea, un tânăr afacerist din Iași, riscă să rămână fără proprietatea din cartierul Nicolina. Executorii caută clienți dispuși să plătească 400.000 de euro. Debitorul administrează în acest moment stația ITP Auto Zone din apropierea pasajului Nicolina

Probleme financiare pentru un afacerist din Iași. Robert Constantin Florea riscă să rămână fără un spațiu din municipiul Iași, amplasat strategic, pe aleea Nicolina, nr. 82. Aici funcționează stația ITP (Inspecție Tehnică Periodică) Auto Zone, alături de hala de vulcanizare și reparații auto. Totul a început de la un credit contractat de la First Bank (fosta Piraeus Bank). Datoria datează din anul 2007. Pe data de 18.03.2021, ora 10:00, este programată licitația pentru valorificarea bunurilor, evaluate la 1.921.371 lei, aproape 400.000 de euro. Evaluatorii au stabilit că licitația va avea un preț de pornire de 1.441.029 lei.

„Somăm pe toți care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe excutorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la locul fixat, având asupra lor acte de identitate, cu mențiunea că termenul limită pentru depunerea ofertei de cumpărare, însoțită ca termenul limită pentru depunerea ofertei de cumpărare, însoțită de dovada consemnării – cauțiunii reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației este ziua premergătoare licitației, cu excepția ofertelor de cumpărare cel puțin egale cu prețul de începere a licitației”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Cătălin Răzvan Chiriac.

Robert Florea a precizat că problemele au început de la un împrumut cu franci elvețieni

Reporterii BZI au obținut un punct de vedere din partea lui Robert Florea, care a precizat că va încerca să achite datoria.

„Nu este de la pandemie, este o poveste mai complicată cu franci elvețieni. Voi încerca să achit datoria. Mai multe nu vreau să comentez. Mai sunt câteva procese”, a precizat tânărul de 32 de ani.

În cadrul dosarului de executare mai apar în calitate de garanți ipotecari și Costică Florea și Elena Florea. Terenul și construcțiile sunt amplasate chiar în apropierea pasajului Nicolina, lângă sediul Management Reorganizare Lichidare Iași SPRL. Pe lista bunurilor scoase la vânzare se află următoarele: teren în suprafață de 468 de metri pătrați, construcție – parter cu o suprafață utilă de 146 de metri pătrați, depozit cu o suprafață utilă de aproape 200 de metri pătrați. În cazul în care nu se vor prezenta ofertanți, licitația va fi reluată cu un preț diminuat. Revenind la Robert Florea, în trecut a deținut două societăți: RobyCrys Company SRL și Asteri Fin House SRL. Ambele firme au fost radiate. În ultima perioadă, mai multe proprietăți sunt scoase la vânzare, pe listă fiind și clădirea în care funcționează restaurantul Souvlaki.

Pe lista executorilor se află și patronul de la Totalgaz Industrie SRL

Todată, executorii judecătorești îl urmăresc și pe Ioan Pârău, patronul societății Totalgaz Industrie SRL. Executorii judecătorești scot la licitație vila afaceristului, situată pe strada Ioan Petru Culianu, arteră paralelă cu șoseaua Păcurari. Imobilul se află chiar în curtea societății, unde au fost amenajate mai multe hale de producție. Problemele financiare au fost generate de un împrumut contractat în 2016. Licitația este programată pe data de 12.03.2021, ora 11:00. Prețul de pornire a procedurii este de 2.513.436 lei, aproximativ 500.000 de euro.

În pachetul scos la vânzare este menționat un teren de 2.829 metri pătrați plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 de metri pătrați. Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de 4 camere. Etajul are trei camere, cu o suprafață de 136,61 metri pătrați. Mansarda are 136,61 metri pătrați, fiind compusă din 3 încăperi. De procedură se va ocupa executorul Ciprian Sîrbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024