Prima pagină » International » Se va opri sprijinul SUA pentru Ucraina? Răspunsul secretarului american, după retragerea lui Biden din cursa prezidențială
Se va opri sprijinul SUA pentru Ucraina? Răspunsul secretarului american, după retragerea lui Biden din cursa prezidențială

Se va opri sprijinul SUA pentru Ucraina? Răspunsul secretarului american, după retragerea lui Biden din cursa prezidențială

24 iul. 2024, 13:20,
BZI.ro, în International

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a reafirmat sprijinul neclintit al Washingtonului pentru Ucraina într-o convorbire cu ministrul apărării ucrainean, Rustem Umerov, a anunţat Pentagonul marţi seara, 23 iulie, informează miercuri Reuters, conform AGERPRES.

A fost prima convorbire telefonică între şefii apărării din cele două ţări după anunţul preşedintelui american Joe Biden că se retrage din cursa pentru realegerea la Casa Albă.

„În timpul convorbirii, secretarul a reafirmat sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru Ucraina în faţa agresiunii ruse”, a declarat presei secretarul de presă al Pentagonului, general-maiorul Pat Ryder, potrivit unei transcrieri apărute pe site-ul Departamentului Apărării din SUA.

Discuții între şefii apărării din cele două ţări

La rândul său, Rustem Umerov a spus că a discutat cu Lloyd Austin şi despre evoluţiile recente de pe front şi despre nevoile urgente ale Ucrainei pe câmpul de luptă.

„Am subliniat încă o dată importanţa şi urgenţa ridicării interdicţiilor privind rachetele cu rază lungă de acţiune”, a spus Umerov într-o declaraţie pe X.

Administraţia americană, sub preşedintele Biden, este cel mai mare susţinător al Ucrainei în războiul declanşat de Rusia. Din 2022, SUA au oferit Kievului asistenţă militară în valoare de peste 50 de miliarde de dolari.

După un apel telefonic între consilierul pentru securitate naţională al Kamalei Harris şi şeful său de cabinet, marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este important ca „dinamica muncii noastre comune pentru o pace justă să nu se reducă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *