Prima pagină » National » Se va construi autostrada care va lega România de Grecia. Care este scopul proiectului de infrastructură
Se va construi autostrada care va lega România de Grecia. Care este scopul proiectului de infrastructură

Se va construi autostrada care va lega România de Grecia. Care este scopul proiectului de infrastructură

12 iul. 2024, 13:00,
în National

Se va construi autostrada care va lega România de Grecia. Autostrada România-Grecia ar urma să lege municipiul Constanța de orașul grecesc Kavala. Drumul de mare viteză va conecta și principalele stațiuni de pe litoralul din Bulgaria. De asemenea, ar urma să fie amenajată și o infrastructură feroviară de mare viteză între România și Grecia. Iată care este scopul proiectului de infrastructură.

Se va construi autostrada care va lega România de Grecia

Se vor construi rute de transport care vor lega România, Bulgaria și Grecia. Ministrul grec al Apărării, Nikos Dendias, va semna împreună cu omologii săi din Bulgaria, Atanas Zaprianov, și din România, Angel Tîlvar, scrisoarea de intenție cu privire la crearea un coridor de mobilitate militară armonizată.

„Sperăm ca procedurile să fie finalizate cât mai curând posibil și, indiferent de situație, proiectul să fie finalizat în 5 ani.”, a declarat Ministrul de Finanțe al Bulgariei, Assen Vassilev.

Cele trei țări implicate în proiectul de infrastructură, Grecia, Bulgaria și România, urmează să se pună de acord pentru a oferi facilități în vederea unei deplasări mai rapide și mai eficiente a personalului și a echipamentelor militare, atât în ​​interiorul, cât și în afara Europei. Unul dintre cele mai importante aspecte ale acordului este că asigură un răspuns mai rapid și trimiterea de întăriri în cazul în care una dintre cele trei țări este amenințată sau atacată.

Facilitățile Coridorului de mobilitate militară armonizată nu includ doar transportul, porturile și rețelele, ci se extind și asupra instalațiilor, asupra protejării funcționalităţii acestora împotriva amenințărilor, asupra coordonării cu serviciile implicate, asupra acordurilor interstatale, măsurilor de securitate, precum și asupra unor probleme legate de cazare, hrană, vamă și altele.

O altă autostradă strategică se va dezvolta

Autostrada Via Carpatia va avea sute de kilometri pe teritoriul României. Via Carpatia urmează să facă legătura rutieră între Lituania și Grecia prin Polonia, Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria. Partea României include trei coridoare: Borș – Oradea – Arad – Timișoara -Lugoj — Drobeta Turnu Severin — Calafat; Borș – Oradea – Gilău – Cluj Napoca – Turda – Sebeș – Sibiu — Pitești – București – Constanța; Siret – Suceava- Pașcani – Bacău -Focșani – Brăila -Galați. Proiectul are părți anunțate ca finalizate, dar și termene în 2024 și 2030. Până în 2030, de exemplu, ar urma să fie finalizate două loturi pe autostrada Sibiu – Pitești și două pe cea dintre Sebeș și Turda.

O altă autostradă a doborât zece recorduri mondiale și se construiește în China. Proiectul a început în anul 2017 și anul acesta are termen de finalizare. Autostrada maritimă are 24 de km și cuprinde poduri, insule artificiale, tuneluri scufundate și drumuri subacvatice. Secțiunea de est prezintă o tehnică de construcție inovatoare, utilizând un tunel cu tuburi imersate din beton, care trece pe sub al treilea canal de transport principal din zonă. La fiecare capăt al acestui tunel, au fost finalizate insule artificiale, sporind atât funcționalitatea, cât și atractivitatea vizuală. O autostradă maritimă de 24 de km a fost dechisă în China. Linia Shenzhen-Zhongshan, situată în provincia Guangdong, reprezintă un nou sistem de tuneluri și poduri maritime. Este, de asemenea, primul schimb subacvatic din lume între autostrăzi și aeroporturi. Noua autostradă va reduce timpul de călătorie între Shenzhen și Zhongshan de la 2 ore la aproximativ 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`