Prima pagină » Editorial » Se transformă Ciucă în gloaba care mănâncă jar?
Se transformă Ciucă în gloaba care mănâncă jar?

Se transformă Ciucă în gloaba care mănâncă jar?

16 sept. 2024, 11:00,
Sorin Rosca Stanescu în Editorial

Va trăi generalul cu patru stele o experiență de poveste? Atât de suspecte cât s-au dovedit că au fost la locale și europarlamentare, așa-zisele institute de cercetare de piață s-au pus cumva de acord în ceea ce-l privește pe candidatul prezidențial Nicolae Ciucă. Cu niciun chip și prin niciun artificiu de matematică el nu trece de 17%. De fapt, este în jur de 15%. Pentru a câștiga majoritatea, va avea nevoie, într-un interval foarte scurt de timp, de un salt spectaculos. Indiscutabil, gloaba trebuie să mănânce jar pentru a se transforma într-un armăsar înaripat.
În țara în care ne confruntăm cu sloganul lansat de o societate de caritate conform căruia „Un copil încălțat – un destin dezlegat”, în țara în care în acest mileniu, în acest secol și în acest an există atât de mulți copilași care nu au nici măcar o pereche de încălțări și în țara în care oamenii salvați dintr-o calamitate sunt adăpostiți într-o modernă sală de sport în care tavanul e spart și plouă cu găleata, ei bine, în această țară, conform lui Valeriu Stoica, generalul cu patru stele Nicolae Ciucă are cele mai mari calități pentru a ajunge președinte. Toate informațiile de mai sus sunt din păcate cât se poate de reale. În România în care ultimele cinci guverne au fost „ale lui”, adică ale lui Iohannis – două Orban, unul Cîțu, unul Ciucă și unul Ciolacu – iată că există atât de mulți copilași care nu au cu ce să se încalțe, încât un grup de oameni se îndură de ei și încearcă să colecteze de la alți români pantofi deja folosiți. Și deja uzați. Și bine că s-au dat peste cap cele cinci guverne cu administrațiile lor locale cu tot și au reușit să stoarcă bani europeni pentru săli de sport care nu funcționează întrucât nu sunt bani pentru paznici și femei de serviciu, pentru că, iată, în caz de nevoie, ele pot fi transformate în adăposturi pentru oamenii care și-au pierdut casele și nu vor avea niciun mijloc de a le reconstrui. Săli de sport în care plouă cu găleata.

Ei bine, în această țară, generalul cu patru stele Nicolae Ciucă este omul potrivit la locul potrivit. Vorba unui fost președinte liberal, nu există nimeni care să aibă atâtea calități câte are Ciucă, pentru a conduce România de la Palatul Cotroceni.

Așa că nu ne mai rămâne decât să așteptăm cu toții să-l vedem pe europarlamentarul Rareș Bogdan cum le împarte fruntașilor PSD o duzină de batistuțe, ca să-și șteargă lacrimile după ce Marcel va fi învins la puncte de Nicu. Până atunci, un alt Nicu, Nicușor Dan de la Capitală, poreclit pe bună dreptate de Dana Budeanu „Plicușor Ban”, va acoperi prin voturile pe care le va aduce uriașa falie care îl separă pe Nicu de Marcel. Și desigur va pune umărul cu grația-i cunoscută și Elena Lasconi, cea care și-a făcut facultatea la „program redus”. Și oare cine mai vine, oameni buni, să-i aducă voturi lui Ciucă, pentru ca acesta să sară pârleazul, să-i crească aripi și să zboare până la Cotroceni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *