Prima pagină » Titlurile zilei » Se strânge lațul! Martorii au fost chemați la audieri în cazul vatmanului care a murit în tramvai în seara de revelion: „Am fost de față când el a vorbit cu dispecera” – FOTO

Se strânge lațul! Martorii au fost chemați la audieri în cazul vatmanului care a murit în tramvai în seara de revelion: „Am fost de față când el a vorbit cu dispecera” – FOTO

05 ian. 2024, 02:00, 15 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Moartea vatmanului de la CTP este anchetată după ce a creat mai multe controverse în ceea ce privește cele întâmplate. Martorii de la incident au fost deja chemați la audieri de inspectori și procurori

Acum, polițiștii și inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) fac investigații pentru a stabili exact ce s-a întâmplat și care sunt vinovații pentru acest incident nefericit. Vatmanii care au fost de față în acel moment au fost deja chemați să dea declarații pentru anchetatori. Totuși, colegii susțin faptul că dispecera de la Dacia nu a procedat corect.

Martorii au fost chemați la audieri de inspectori

Colegii lui Ioan Vizitiu au rămas profund afectați de cele întâmplate. Acesta a fost înmormântat miercuri, 3 ianuarie 2024. Totuși, vatmanii consideră că dispecera de la Dacia trebuia să nu îl lase pe bărbat să plece în cursă, având în vedere starea lui.

„Deja am fost chemat să dau declarație de către cei de la ITM, erau și procurorii. Eu am spus exact ce s-a întâmplat, cum a decurs totul. Am fost martor și când a avut loc discuția cu dispecera de la Dacia și am intervenit să îi acord primul ajutor când am ajuns la Metalurgiei. Eu nu vreau să dau vina pe nimeni, am spus fix ce am văzut, iar polițiștii vor decide cine a fost de vină. Ce este clar este faptul că un om a murit, iar acest lucru este inacceptabil”, povestește un vatman care a fost martor la incident.

Vatmanul ține să își mențină identitatea anonimă pentru a nu avea probleme la locul de muncă din partea conducerii.

Moartea vatmanului de la CTP este anchetată

La data de 31 decembrie 2023, Ioan Vizitiu a făcut infarct în stație la Metalurgiei, imediat după ce a oprit tramvaiul 11. Acesta anunțase dureri în piept cu două ore înainte, însă a fost trimis în cursă, fără a se ține seama de starea de rău a acestuia. Inspectorii ITM au demarat deja investigațiile privind incidentul din seara zilei de 31 decembrie 2023 și vor discuta cu toate persoanele implicate. De asemenea, și polițiștii au întocmit dosar penal, iar ancheta este în desfășurare pentru a stabili exact ceea ce s-a întâmplat.

„La data de 31 decembrie 2023, ora 16:57, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie cu privire la faptul că unui bărbat i s-a făcut rău. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că cele sesizate se confirmă, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 56 de ani, care se afla în timpul serviciului, fiind vatman pe traseul cu nr. 11 din municipiul Iași. La fața locului a intervenit un echipaj medical, care în urma manevrelor de resuscitare a constatat decesul persoanei.

Pe corpul persoanei nu au fost identificate urme vizibile de violență. A fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Polițiștii au pornit ancheta după moartea vatmanului de la CTP. Martorii au fost deja chemați la audieri pentru a spune tot ce au văzut în seara de 31 decembrie 2023.

Comentarii
  • Vatman anonim. Dupa ce ca declari ca erai in urma acelui tramvai, tu fiind urmatorul, crezi ca nu se stie cine esti sau cum ?
    Dumnezeu sa il ierte pe cel decedat.

  • Ii lasam tramvaiul acolo si plecam direct la spital, doar nu imi comanda nimeni viata si nici nu mi-o da inapoi.
    Dumnezeu sa il ierte !

  • ai acordat primul ajutor si vrei sa ramai anonim.. cand toata lumea te stie
    voi ganditi fituicele astea de articole din dosul curtii ?

  • Isi da Stoica cumva demisia? Nu asa ar trebui? Sau astia ai lui Chirica sunt directori pana la moarte?

  • Pe Gheorghiță și Arahat să-i ancheteze procurorii. Pandemie de infarcturi și morți subite, turbo-cancere și alte afecțiuni fatale. Oare de la ce și din cauza cui?

  • Arahat 🤣🤣🤣🤣

  • Ion de la depou

    Rotaru Mihaela ar fi trebuit sa-l ajute pe acel om! Din pacate prostiile ei sunt acoperite de Barbu Radu tiganul de la aprovizionare, cel care o rezolva deseori din lipsa de ocupatie sau de plictiseala! Totul sub stirea lui Stoica ca doar sunt prieteni de o viata.

  • Vatmanul am inteles ca era nou si sigur nu a plecat acasa din bun simt da dispecera aia Rotaru daca a vazut ca ii era rau de ce l-a mai trimis pe traseu? De ce nu a sunat ea la salvare si sa îl opresca? E mai important tramvaiul pe traseu decat viata omului? Acum il are pe constiinta. Dumnezeu sa il ierte

  • care constiinta?? daca avea chema salvarea!
    Poate se va intampla ceva bun la CTP dupa acest incident extrem de grav.

  • Nu se va intampla nimic, va fi o institutie cu un om mai putin. Primarului nu-i pasa, daca ii pasa, azi directorul era demis ca in orice tara europeana. Poate abia la alegeri se va intampla ceva, sa scapam de acest primar care tine in functii tot felul de indivizi ce nu-si pot gestiona ograda. Si-au luat-o toti in cap, convinsi ca doar moartea ii va scoate din functii. Pacat de bietul om!

  • Transportul urban de călători, cu tramvai sau cu autobuz, este o muncă foarte obositoare și solicitantă. Circulația în oraș nu mai este ca acum 30 de ani. în schimb organizarea a rămas la fel, singura modificare a fost separarea tramvaielor de autobuze ca unități ale regiei autonome. Aceste aspecte nu cred că nu sunt cunoscute de primărie și directori. Oricum, CTP are mari probleme și carențe, de la hârburile fără frâne scoase la drum și până la directori. Ce s-ar fi întâmplat dacă era în mers tramvaiul ? Dacă nu ar fi putut să anunte dispecera și leșina pur și simplu ? Un AVC sau un infarct se poate întâmpla oricând. Ca măsură ar trebui ca un vatman sau șofer de autobuz să fie disponibil ca rezervă, să stea acasa sau să fie undeva prin oraș de unde poate să răspundă la solicitare în caz de urgență
    Programul ar trebui să fie de 6 ore și vârsta maximă a unui operator la traseu să fie de 50 de ani, pensionare la 55 – timp de 5 ani să poată presta munci administrative la depou sau garaj pt că este nevoie de întreținerea mijloacelor de transport

  • Adevarul este ca sunt mintiti la angajare cu salarii motivante. Scoala de vatman costa cat Casa Poporului, viitorul vatman este obligat sa stea 3-5 ani, altfel plateste scoala. Cand ia primul salar ca proaspat angajat, undeva la 2500, evident realizeaza ce prostie a facut angajandu-se la CTP. Unde mai pui ca salariile se dau cu intarziere, dl Stoica si dl Chirica stiu, dar nu se intreaba cum pot amaratii astia care duc in spate atata raspundere sa traiasca cu banii astia.
    La toate acestea se adauga tramvaiele defecte pt ca nu sunt piese, cei de la intretinere si ei fff prost platiti fac un efort fantastic sa le repare cu tot felul de improvizatii inventate… si uite asa ajunge vatmanul proaspat angajat sa faca infarct.
    Salarii mari ia directorul 20.000 pe luna si sefii de sectie peste 10.000. Iesenii trebuie sa stie adevarul.
    Ar trebui sa iesim cu totii in strada!
    Moartea lui Nelu trebuie sa schimbe ceva!

  • Daca tramvaiul ers in mers oare ce nenorocire se intampla? Cati morti calatori? In care stalp se oprea tramvaiul? Demisia lui Stoica golanul asta care a adus din Polonia tramvaie second – hand si in documente figureaza pretul tramvai nou. Cate milioane de euro a furat numai din afacerea tramvaielor poloneze second- hand? Demisia golanului Stoica si toata increngatura lui din Ctp in frunte cu golanul Chirica. Demisia golanilor ! La puscarie!

  • Se incearca musamalizarea cazului care nu va fi singurul in viitorul apropiat. De ce nu se spune cauza infarctului ?
    Sunt atatea milioane de IDIOTI vaccinati care fac infarct.
    Dar romanii asa merita, la cat de cretini sunt.
    Unii s-au vaccinat pentru mici si bere, asa ca ce le poti cere ?
    Pandemia de prostie nu va putea fi eradicata niciodata.

  • Se incearca musamalizarea cazului care nu va fi singurul in viitorul apropiat. De ce nu se spune cauza infarctului ?
    Sunt atatea milioane de IDIOTI vaccinati care fac infarct.
    Dar romanii asa merita, la cat de cretini sunt.
    Unii s-au vaccinat pentru mici si bere, asa ca ce le poti cere ?
    Pandemia de prostie nu va putea fi eradicata niciodata.

    Zoiaristii Vanduti mint cu nerusinare acoperind adevaratii vinovati, si o sa vedeti asemenea excremente numite ilegal ziaristi, lovite de tranvaiele, autobuzele si masinile celor care vor muri ,,subit” ca acest vatman.
    Desigur ca si in acest mod omenirea va scapa de multe lichele Vandute Satanistilor, pentru ca Dumnezeu nu doarme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *