În circa o luna, vor începe lucrările efective la Spitalul Regional de Urgență Iași, iar în cercurile politice se speculează deja că unitatea medicală, odată finalizată, va fi condusă de Dan Timofte, actualul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.
Își dorește Dan Timofte să ajungă la conducerea SRU Iași: „Nu s-au purtat deloc discuții privind personalul”
Speculațiile conform cărora Dan Timofte urmează să devină manager al Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași nu sunt lipsite de fundament, din moment ce toate secțiile unității medicale pe care o conduce în acest moment vor fi mutate în cadrul SRU. Pe de altă parte, Dan Timofte a fost prezent la toate conferințele și întâlnirile de lucru privind proiectul SRU.
Astfel, în data de 28 februarie 2024, Dan Timofte a fost prezent la sediul Guvernului României, unde a fost semnat primul contract pentru lucrările de la Spitalul Regional de Urgență Iași. Alături de acesta, de la Iași au mai luat parte la semnarea contractului și Cristina Gafton, manager de proiect SRU, dr. Corina Gîscă, directorul Direcției de Sănătate Iași, dr. Lucian Eva, managerul Spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, prof. dr. Diana Cimpoeșu, președinte al Comisiei de Medicină de Urgență, Colegiul Medicilor din România, prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru, și mai mulți membri ai partidului PSD Iași.
Reporterii BZI l-au contactat, joi, 14 martie 2024, Dan Timofte și l-au întrebat dacă au existat discuții privind numirea sa la conducerea SRU, lucru pe care chirurgul l-a infirmat. De asemenea, întrebat dacă își dorește ca în viitor să ocupe funcția de manager al SRU Iași, Dan Timofte a precizat că este prea devreme pentru a se pronunța.
„Nu s-au purtat deloc discuții privind personalul de la SRU, este prea devreme încă pentru acest lucru. Nu vă pot spune acum dacă îmi doresc sau nu să fiu managerul SRU, să vedem, mai întâi, spitalul gata. Nu se vehiculează încă niciun nume pentru conducerea acestei unități medicale, e prea devreme”, a declarat Dan Timofte.
Dan Timofte a fost numit manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași în decembrie 2020, în septembrie 2021 a câștigat, prin concurs, conducerea unității medicale, iar în prezent este la al doilea mandat de manager al celei mai mari unități medicale din Moldova.
Lucrările la SRU Iași vor începe la 19 aprilie 2024
SRU Iași va fi situat în zona Moara de Vânt din municipiul Iași, va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite și va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgență, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operație, servicii avansate de imagistică, radiologie intervențională, endoscopie, cardiologie intervențională și neuroștiinte.
La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Iași va avea o suprafață construită totală de 202.689 mp, va fi structurat pe 9 niveluri 2S+P+5E+Eth și va fi desfășurat pe o suprafață de teren de 120.000 mp. În cadrul SRU Iași vor funcționa 6 centre medicale, anume: cap şi gât, (99 de paturi), toracic (104 paturi), abdominal (275 de paturi), articulaţii, coloană vertebrală şi traumă (75 de paturi), medicină internă (135 de paturi) şi centrul pentru mamă şi copil (76 de paturi). Pe lângă secțiile de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, vor fi transferate și paturi de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași, precum și de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași.
Valoarea totală a proiectului este estimată la 668 de milioane de euro, bani alocaţi din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat. Lucrările efective la SRU vor începe în data de 19 aprilie 2024, iar până atunci se au în vedere amenajarea și curățarea amplasamentului. Se preconizează că Spitalul Regional de Urgență Iași va fi funcțional începând cu anul 2028.
Ma întreb și eu, ca un novice ce sunt, ce șanse are viitorul spital regional, având ca manager pe ilustrul Timofte Daniel, când acesta nu a fost în stare sa conducă Spitalul Sf.Spiridon? Oare dosarele penale(nu acelea în care a făcut el denunțuri) care.l vizează vor fi îngropate? E la modă ca persoanele cu funcții de conducere sa fie penali, gen Timofte, Costel Alexe(protectorul primului, în schimbul unor verzișori), Chirică Mihai- primar Harabagiu, fost viceprimar actualmente sef serviciu în primărie, în cârdășie cu arhitectul sef Mustiata, care bănesc dezvoltatorii la eliberarea autorizațiilor de construcții, fiind dispuși chiar să plătească râdeți ptr eliminarea persoanelor incomode etc.( aviz DIICOT).
E cel mai potrivit pentru funcția asta, având in vedere ca s-a luptat atât sa țină spiridonul pe linia de plutire
E cale lungă de la prima lopată până la finalizare…Gașca de mai sus e pozată electoral ca da bine la națiune,dar pe parcurs…ba mai dispare…ba se mai strică…Ghinion.
cu ra.hatul asta la puscarie!!!@anonim ce mortii tai inseamna linia de plutire a spiridonului? e aia cand n au medicamente, conditii, cred ca din zona moldovei e cel mai JEGOS spital!
mars in pl mea de lingau anonimule cu cu handicapatul asta in puscarie!
Nici n-au băgat prima lopată și deja se gândesc cine va fi manager.
De pe canapea toți sunteți isteți, e un medic de nota 10 și un manager la fel
spune te rog un proiect care a ajutat spitalul. proiect/investie la initiativa lui timofte.
ca de operatii cam stiu ce se intampla, e o adevarata ruleta ruseasca;)
Dar Timofte nu era maimuțoiul penele acum e mascota Pesede?😀😀😀
Este rezultatul comasării.
După aproape zece ani de bla-bla-bla-uri, cu intenții, prospecte și proiecte, în același ritm de melc, construcția SRU-ului va dura în cel mai fericit caz cam tot atât, dacă nu mult mai mult(câteva decenii).
Așadar, concluzia?, până va fi gata, dl Timofte (vorba lui Omar Khayyam), va fi…„oale și ulcele”.
Poate vreun… strănepot de-al lui!
E încă fresh, are tot timpul din lume
În vremuri normale, construcția unui obiectiv major (fabrică, spital, școală), se face sub supravegherea conducerii superioare al acestuia, care trebuie numită, chiar sub formă restrânsă, înaintea primei pietre de temelie.
nu e in stare sa faca ordine in Spiridon si voi vreti sa-l puneti manager la SRU.
Poate se va sesiza odata Curtea de Conturi, DNA, ITM sa verifice cum doctorii iau spaga in continuare, angajati care nu vin la munca si sunt platiti atat sch 3 cat si in timpul zilei , nu este respectata fisa postului, normarea etc
Când spitalul va fi gata, Moara de Vânt va deveni noul Bucium, din punct de vedere al traficului.
Articolul are mai puține vizualizări decât un articol de bursa bârfelor!Nimeni nu mai crede în comasați și mai puțin în debilul de Timofte…Măcar să se facă odată spitalul!