Prima pagină » Local » Se sfârșește calvarul de la Podu Iloaiei? Autoritățile cred că au găsit soluția pentru suma de 900.000 de lei

Se sfârșește calvarul de la Podu Iloaiei? Autoritățile cred că au găsit soluția pentru suma de 900.000 de lei

03 aug. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

Se sfârșește calvarul de la Podu Iloaiei? Autoritățile cred că au găsit soluția, iar totul costă 900.000 de lei și asta pentru că s-au început lucrările pentru montarea semafoarelor în oraș. Autoritățile au ales trei puncte importante pentru a fluidiza traficul de mașini, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat încă din data de 29 iulie 2024. Potrivit reprezentanților de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, acestea ar urma să fie gata în 40 de zile.

Autoritățile au găsit soluția pentru calvarul din Podu Iloaiei

Orașul Podu Iloaiei este celebru pentru cozile infernale de mașini care se formează la fiecare sfârșit de săptămână, vinerea, pe sensul dinspre Iași, iar duminica pe cel opus. Este cunoscut faptul că ieșenii care își doresc să părăsească orașul trebuie să se înarmeze cu răbdare pentru a petrece două, trei ore în trafic, până trec de Podu Iloaiei. Anul trecut, în zilele de 14, 16 și 17 iulie 2023, reprezentanții DRDP au testat sistemul de semaforizare în Podu Iloaiei, inițial în două intersecții principale din oraș, și anume intersecția cu str. Petru Rareș, respectiv cu str. Cuza Vodă și str. Traian, în zona primăriei.

Ulterior, a fost adăugată și semaforizarea intersecției cu DJ 281, spre Erbiceni, la intrarea în oraș, dinspre Lețcani. Atunci au fost montate 22 de semafoare atât pentru mașini, cât și pietoni.

Acum, la un an distanță, autoritățile au dat drumul la treabă. Pe 29 iulie 2024, s-a dat ordin de începere a lucrărilor pentru montarea sistemului de semaforizare. Până acum, s-au realizat săpăturile, iar astăzi, 3 august 2024, lucrătorii se ocupă de cablaj.

„Au fost realizate săpăturile pentru viitorii stâlpi. Urmează să fie turnat betonul, iar apoi trebuie să așteptăm să se usuce. Ne ocupăm sâmbătă și de cablaj, iar apoi trecem la racordările la energie. Lucrurile merg bine. Traficul nu va fi afectat, lucrările realizându-se pe trotuar. Eventual, vor fi îngustări pe benzi, dar nimic grav”, a declarat Mugurel Laicu, director Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

Investiția pentru realizarea sistemului de semaforizare la Podu Iloaiei a fost de aproximativ 900.000 de lei. Potrivit avizului, semafoarele din cele trei intersecții vor fi corelate în sistem „undă verde”, urmând a fi prevăzut cu mod de funcționare „galben intermitent” – regim de avarie, în cazul unor defecțiuni ale echipamentelor de semaforizare.

Astfel, s-ar putea sfârși calvarul de la Podu Iloaiei? Autoritățile cred că au găsit soluția, iar totul costă 900.000 de lei, pentru realizarea lucrărilor la sistemul de semaforizare care ar urma să fie gata spre finalul lunii august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *