Prima pagină » Eveniment-Social » Se schimbă totul la o mare construcție din Copou! Imagini care prezintă cum va arăta imobilul după reabilitare – FOTO
Se schimbă totul la o mare construcție din Copou! Imagini care prezintă cum va arăta imobilul după reabilitare - FOTO

Se schimbă totul la o mare construcție din Copou! Imagini care prezintă cum va arăta imobilul după reabilitare – FOTO

13 mart. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se pregătește să refacă o clădire cunoscută, amplasată în Copou! Instituția achiziționează, prin cumpărare directă, servicii de verificare documentații pentru reabilitare Sală de Sport S3. De asemenea, oficialii de la „Cuza” pregătesc și proiectul de modernizare a 3 cămine din Complexul Studențesc „Titu Maiorescu”

O clădire cunoscută amplasată în Copou va fi reabilitată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași. Astfel, instituția va face o achiziție de Servicii de verificare documentații pentru reabilitare Sală de Sport S3 de pe strada Titu Maiorescu. Pe de altă parte, oficialii de la „Cuza” pregătesc și proiectul de modernizare a 3 cămine din Complexul Studențesc „Titu Maiorescu”

„Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași achiziționează, prin cumpărare directă, servicii de verificare documentații: Lot 1: Servicii de verificare a documentațiilor aferente lucrărilor de investiții din cadrul proiectului «Reabilitarea, modernizarea și supraetajarea căminelor C6, C7, C8 din Complexul Studențesc ‘Titu Maiorescu’. Lot 2: Servicii de verificare a documentațiilor aferente lucrărilor de investiții din cadrul proiectului «Reabilitarea și dotarea Sălii de Sport a Universității ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași», strada Titu Maiorescu, nr. 15, municipiul Iași, județul Iași, conform solicitării de ofertă și caietelor de sarcini, publicate pe site-ul UAIC”, arată reprezentanții de la Universitatea „Cuza” din Iași.

Licitație pentru demararea unui proiect pe zona de imobiliare într-o zonă selectă a orașului Iași

Mai departe, pe o suprafață uriașă amplasată într-o zonă rezidențială a Iașului, de aproximativ 9.000 de metri pătrați, se pregătește o mega-construcție, unde se vor investi 15 milioane de euro. Deja, Primăria Municipiului Iași a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Totul se va întâmpla pe strada Sărărie, numărul 200. Aici, Universitatea „Cuza” va realiza un Complex Sportiv. Acesta include un compus din terenuri exterioare, bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet și volei, prevăzut cu tribune rabatabile pentru 4.000 de locuri. Construcția va avea o înălțime de 21 de metri din punctul cel mai înalt al terenului natural în zona construită, subsol, demisol, parter și un etaj. E vorba și despre spații verzi, pe acoperișul clădirii urmând a fi propuse astfel de spații, cu respectarea legislației în vigoare.

Un nou cămin pentru studenții de la Universitatea „Cuza” din Iași

Pe de altă parte, pe strada Titu Maiorescu vor începe lucrările și la un nou cămin pentru studenții de la „Cuza”. În total a fost alocată suma de 46.837.144,29 lei, aproximativ 10 milioane de euro, dintre care: de la Compania Națională de Investiții (CNI) 45.315.176,70 lei, contribuția UAIC fiind de 1.521.967,59 lei. De reamintit că această investiție are la bază un protocol cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin CNI încă de acum 4 ani. Acesta include și amplasamentul constituit din teren situat în Iași, strada Titu Maiorescu, nr.15 și aflat în proprietatea „Cuza”, în suprafață totală de 20.406 metri pătrați. De asemenea, în aceeași manieră, pentru căminele C6, C7, C8 din Campusul Studențesc „Titu Maiorescu”, „Cuza” are în vedere obiectivul de investiții privind reabilitarea, modernizarea, etajarea și dotarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *