Prima pagină » Actualitate » Se schimbă toate semafoarele! Decizia așteptată de toți șoferii din România

Se schimbă toate semafoarele! Decizia așteptată de toți șoferii din România

12 apr. 2024, 08:03,
în Actualitate

Se schimbă semafoarele! Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că a semnat contractul privind studiul de fezabilitate pentru semaforizare inteligentă în Bucureşti. Valoarea acestuia este de aproximativ un milion de euro. Decizia a fost așteptată de toți șoferii din România.

Se schimbă toate semafoarele!

Nicuşor Dan a anunțat joi, 11 aprilie, că a semnat contractul privind studiul de fezabilitate pentru semaforizare inteligentă în Bucureşti. Municipalitatea va obține şapte milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„De la PNRR avem şapte milioane de euro. (…) Studiul de fezabilitate costă cam un milion de euro. Din studiul de fezabilitate o să rezulte cât o să coste implementarea efectivă. (…) Fără să avem niciun studiu economic, ne gândim la 100 – 150 de milioane de euro pentru (…) 500 de intersecţii în Bucureşti.”, a afirmat Nicuşor Dan.

Edilul a estimat că întregul sistem de semaforizare inteligentă ar putea fi finalizat peste trei – patru ani. Potrivit explicațiilor oferite de el, studiul de fezabilitate şi implementarea ulterioară a proiectului presupun patru etape.

Când vor fi montate noile semafoare inteligente

Primaul Capitalei a precizat că întregul sistem de semaforizare inteligentă ar puta fi finalizat peste trei-patru ani. Prima etapă este a face nişte „culoare verzi”. A doua etapă este o evaluare a hardului şi a softului, iar a treia etapă vizează intersecţiile.

„Şi studiul de fezabilitate şi implementarea ulterioară a proiectului presupun patru etape. Prima etapă este a face nişte culoare verzi, să le spunem, linie verde, pe cinci ieşiri majore din Bucureşti, câte una pe fiecare sector, mai puţin Sectorul 3. (…) Este vorba despre Calea Griviţei, Bucureştii Noi pentru Sectorul 1, Moşilor, Colentina pentru Sectorul 2, Şoseaua Berceni pentru Sectorul 4, Calea Rahovei, Alexandriei pentru Sectorul 5 şi, bineînţeles, Iuliu Maniu pentru Sectorul 6

A doua etapă este o evaluare a hardului şi a softului de care noi dispunem, pentru ca să vedem care sunt achiziţiile şi îmbunătăţirile pe care le facem pentru sistemul central, după care a treia etapă vizează intersecţiile. (…) Deci, în prima etapă, sunt 85 de intersecţii.”, a mai spus primarul general.

Noile sisteme de semafforizare le dau bătăi de cap șoferilor din UE. În Germania s-au montata semafoare cu numărătoate inversă. Această inovație are o semnificație majoră atât pentru șoferi, care pot anticipa momentul când semaforul se va schimba, cât și pentru pietoni, care vor avea un indiciu vizual clar cu privire la timpul rămas pentru traversarea străzii.

Afișajul de numărătoare inversă constă de obicei dintr-o serie de linii albe care arată timpul rămas. Pietonii pot folosi acest afișaj pentru a estima cât timp le mai rămâne pentru a traversa strada. Când numărătoarea inversă a expirat, semaforul pentru pietoni devine roșu, indicând că nu mai este sigur de traversat strada. Cu toate acestea, semafoarele cu numărătoare inversă sunt controversate. Experimentele cu semaforul au fost făcute deja la Berlin. Rezultatele au arătat că acestea nu au îmbunătățit semnificativ sentimentul de siguranță al pietonilor.

Recent, a fost anunțat faptul că se lucrează la nivel european pentru reguli rutiere mai dure. Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE. În cazul în care unui șofer i se suspendă dreptul de a conduce pentru că a urcat la volan beat sau drogat, legislația țării respective va fi aplicată la nivel european.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Meteo: Cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în mai multe zone ale ţării. Se schimbă vremea în Capitală
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cine l-a făcut ”moș” pe Leonard Doroftei. De ce i s-a spus așa
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO
Comentarii
  • Cel ce stie NU e ca cel ce NU stie

    Studiul de fezabilitate, de 1 MILION de Euro,va fi facut temeinic intr-un an, apoi va mai trece un an pana la evaluarea proiectului si inca vreo 6 luni pana la semnarea contractului. Dupa inca vreo 6 luni va incepe implementarea propriu-zisa a proiectului de 100 MILIOANE de euro. Ce se va constata in primele zile? Ca situatia in teren este cu totul alta decat cea prezentata in studiul de fezabilitate elaborat cu 3 (trei) ani inainte. mai punem la socoteala cresterea valorii euro, in trei ani si modificarile de preturi la materialele implicate in proiect, precum si cele slariale si vom avea o semaforizare inteligenta, usor ramasa in urma (retardata) a capitalei. Nu am luat in calcul capitolul SPAGA, fiindca e vorba de PreaCURatul matematician Dan Nicusor, inamicul frizerilor.

  • De București mă doare pe mine capul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025