Prima pagină » Local » Se schimbă operatorul de transport în comun în Aroneanu! Când se stabilesc traseele și programul curselor noi

Se schimbă operatorul de transport în comun în Aroneanu! Când se stabilesc traseele și programul curselor noi

20 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Andreea Andrei, în Local

Primarul comunei Aroneanu a făcut anunțul cum că de la începutul lunii iulie se schimbă operatorul de transport în comun. SC Aprilie S.R.L este oficial în faliment. Se vor comunica în curând traseele și programul curselor noi

Benoni Moruzi, primarul communei Aroneanu, a anunțat că s-a luat decizia de a se schimba operatorul de transport în comun. Fila Tour Company va asigura serviciul de la începutul lunii iulie a acestui an până la 1 ianuarie 2023, când va intra în vigoare Planul de transport Metropolitan.

Se schimbă operatorul de transport în comun în Aroneanu

Primaarul comunei Aroneanu, Benoni Moruzi, a anunțat că se va schimba operatorul Aprilie S.R.L. cu Fila Tour Company, pentru cursele care vor face legătura cu Iașul. Această decizie este una provizorie, până când va intra în vigoare Planul de transport Metropolitan, iar cursele de transport în comun vor fi asigurate de Compania de Transport Public Iași.

“Începând cu data de 1 iulie 2022, pe raza Comunei Aroneanu va opera transportul județean de persoane firma Fila Tour Company. Astăzi, aceeași firmă operează și pe traseul județean al Comunei Victoria. Programul curselor de transport și prețul biletelor urmează să fie comunicate în perioada 25-30 iunie 2022. Reamintim că aceasta este o soluție provizorie determinată de imposibilitatea actualei firme de a finaliza transportul județean pe parcursul acestui an iar începând cu anul 2023 pe raza comunei Aroneanu va opera Compania de Transport Public Iași prin Asociația de Transport Public Metropolitan Iași, special constituită în acest scop”, transmite primarul comunei Aroneanu, Benoni Moruzi.

Amintim că după ce au fost mai multe plângeri cu privire la condițiile de transport pe care le oferă compania SC Aprilie S.R.L. în comunele Aroneanu și Holboca, patronul a decis, din motive economice, să închidă activitatea începând cu luna iulie.

Compania intră în faliment, primăria Holboca nu a anunțat nimic

SC Aprilie S.R.L este pentru moment operatorul de transport public și în comuna Holboca. Problemele companiei cu privire la condițiile de transport și traseele efectuate au fost semnalate atât de locuitorii din Aroneanu, cât și de cei din Holboca. Ambele comune fac partea din Planul de transport Metropolitan și începând cu data de 1 ianuarie 2023 vor avea transportul în comun asigurat de  Compania de Transport Public.

Vineri, 17 iunie 2022, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe a făcut anunțul cum că s-a încheiat faza de discuții publice pentru Proiectul de Transport județean, care va fi valabil pentru următorii 6 ani, începând cu 1 ianuarie 2022.

Primarii din comunele ieșene din zona metropolitană au participat la aceste discuții, împreună cu membrii Consiliului Județean Iași și reprezentanți ai operatorilor de transport. Discuțiile au avut menirea de a modifica Planul de Transport Județean, astfel încât acesta să fie potrivit nevoilor oamenilor ce vor folosi acest serviciu. Cu siguranță s-a luat o decizie și pentru transportul în comun din comuna Holboca, în caz contrar oamenii riscă să rămână fără acest serviciu.

Începând cu data de 1 iulie 2022, societatea Aprilie S.R.L. se declară în faliment și nu va mai putea asigura acest serviciu, în comuna Aroneanu se schimbă operatorul de transport în comun la această dată.

Comentarii
  • Dinti di H A U R

    A incercat si Dinte de la Micedu sa intre pe fir….dar se stie aciditatea lui Ben Moruzi pentru tigani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *