Prima pagină » International » Se schimbă Codul Muncii pentru angajații supraponderali! Ce trebuie să facă aceștia
Se schimbă Codul Muncii pentru angajații supraponderali! Ce trebuie să facă aceștia

Se schimbă Codul Muncii pentru angajații supraponderali! Ce trebuie să facă aceștia

16 oct. 2024, 15:40,
Mirela Gabriela Todosi în International

Se schimbă Codul Muncii pentru angajații supraponderali! În Marea Britanie, șomerilor cu obezitate li s-ar putea administra medicamente de slăbit pentru a se întoarce la muncă. Iată ce trebuie să facă aceștia.

Se schimbă Codul Muncii pentru angajații supraponderali!

Marea Britanie schimbă regulile pentru persoanele cu probleme de greutate, care au rămas fără loc de muncă. Ministrul britanic al Sănătății, Wes Streeting, a declarat că medicamentele pentru pierderea în greutate ar putea fi administrate șomerilor cu obezitate, ca o modalitate de a-i aduce la muncă.

Ministrul britanic al Sănătății a declarat că injecțiile pentru pierderea în greutate ar putea schimba viața persoanelor care le folosesc și ar putea reduce cele 11 miliarde de lire sterline pe care serviciul național de sănătate al țării le cheltuiește în fiecare an pentru obezitate.

„Beneficiile pe termen lung ale acestor medicamente ar putea fi monumentale în abordarea noastră de combatere a obezității. Pentru mulți oameni, aceste injecții ar putea „să îi ajute să se întoarcă la muncă și să ușureze solicitările asupra sistemului nostru național de sănătate.”, a declarat acesta.

Deocamdată proiectul de lege se află în dezbatere. Rămâne de văzut dacă persoanele supraponderale șomere vor avea parte de tratament de slăbire și de suport psihologic pentru a se putea întoarce la muncă.

Un nou drept pentru salariați

Angajații au un nou drept, acela de a se deconecta de la job. Noul drept din Codul Muncii a fost adoptat în Spania, Portugalia, Belgia, Franța, dar și în Australia. Legea permite angajaților să evite o invadare constantă a vieții lor personale de către e-mailurile, mesajele și apelurile de muncă, o tendință care s-a accelerat de când pandemia de COVID-19 a permis lucrul de acasă. Dreptul la a te deconecta de la job înseamnă că angajații nu ar trebui să fie obligați să răspundă sarcinilor de serviciu după programul de muncă.

Franța a fost prima care a introdus în Codul Muncii acest drept pentru angajați, încă din anul 2017. Franța a fost urmată de Spania, Portugalia, Belgia. Grecia a introdus legislația și a actualizat-o în martie 2024. O serie de țări din America de Sud precum Brazilia, Peru, Argentina, Chile, Columbia au luat de asemenea măsuri pentru acest drept al angajaților.

Principalul obiectiv al dreptului de a se deconecta este protecția vieții private a salariaților și delimitarea eficientă a timpului de muncă de timpul de repaus. Asigurarea unui astfel de drept salariaților ar putea aduce potențiale beneficii și angajatorilor. Utilizarea dispozitivelor inteligente și a aplicațiilor pentru comunicații electronice legate de muncă dintr-un alt loc decât cel organizat de către angajator poate ridica diverse probleme cu privire la confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal. Astfel, instituirea unei interdicții de a accesa aceste mijloace după un interval de timp ar putea un impact benefic asupra activității angajatorului.

Un nou proiect de lege se află în dezbatere în Marea Britanie. Autoritățile au în vedere introducerea unui beneficiu major în Codul Muncii pentru angajații supraponderali care au rămas fără loc de muncă. Salariații ar putea avea parte de tratament de slăbire pentru ca aceștia să poată reveni la job.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`