Prima pagină » International » Se schimbă Codul Muncii pentru angajații supraponderali! Ce trebuie să facă aceștia
Se schimbă Codul Muncii pentru angajații supraponderali! Ce trebuie să facă aceștia

Se schimbă Codul Muncii pentru angajații supraponderali! Ce trebuie să facă aceștia

16 oct. 2024, 15:40,
Mirela Gabriela Todosi în International

Se schimbă Codul Muncii pentru angajații supraponderali! În Marea Britanie, șomerilor cu obezitate li s-ar putea administra medicamente de slăbit pentru a se întoarce la muncă. Iată ce trebuie să facă aceștia.

Se schimbă Codul Muncii pentru angajații supraponderali!

Marea Britanie schimbă regulile pentru persoanele cu probleme de greutate, care au rămas fără loc de muncă. Ministrul britanic al Sănătății, Wes Streeting, a declarat că medicamentele pentru pierderea în greutate ar putea fi administrate șomerilor cu obezitate, ca o modalitate de a-i aduce la muncă.

Ministrul britanic al Sănătății a declarat că injecțiile pentru pierderea în greutate ar putea schimba viața persoanelor care le folosesc și ar putea reduce cele 11 miliarde de lire sterline pe care serviciul național de sănătate al țării le cheltuiește în fiecare an pentru obezitate.

„Beneficiile pe termen lung ale acestor medicamente ar putea fi monumentale în abordarea noastră de combatere a obezității. Pentru mulți oameni, aceste injecții ar putea „să îi ajute să se întoarcă la muncă și să ușureze solicitările asupra sistemului nostru național de sănătate.”, a declarat acesta.

Deocamdată proiectul de lege se află în dezbatere. Rămâne de văzut dacă persoanele supraponderale șomere vor avea parte de tratament de slăbire și de suport psihologic pentru a se putea întoarce la muncă.

Un nou drept pentru salariați

Angajații au un nou drept, acela de a se deconecta de la job. Noul drept din Codul Muncii a fost adoptat în Spania, Portugalia, Belgia, Franța, dar și în Australia. Legea permite angajaților să evite o invadare constantă a vieții lor personale de către e-mailurile, mesajele și apelurile de muncă, o tendință care s-a accelerat de când pandemia de COVID-19 a permis lucrul de acasă. Dreptul la a te deconecta de la job înseamnă că angajații nu ar trebui să fie obligați să răspundă sarcinilor de serviciu după programul de muncă.

Franța a fost prima care a introdus în Codul Muncii acest drept pentru angajați, încă din anul 2017. Franța a fost urmată de Spania, Portugalia, Belgia. Grecia a introdus legislația și a actualizat-o în martie 2024. O serie de țări din America de Sud precum Brazilia, Peru, Argentina, Chile, Columbia au luat de asemenea măsuri pentru acest drept al angajaților.

Principalul obiectiv al dreptului de a se deconecta este protecția vieții private a salariaților și delimitarea eficientă a timpului de muncă de timpul de repaus. Asigurarea unui astfel de drept salariaților ar putea aduce potențiale beneficii și angajatorilor. Utilizarea dispozitivelor inteligente și a aplicațiilor pentru comunicații electronice legate de muncă dintr-un alt loc decât cel organizat de către angajator poate ridica diverse probleme cu privire la confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal. Astfel, instituirea unei interdicții de a accesa aceste mijloace după un interval de timp ar putea un impact benefic asupra activității angajatorului.

Un nou proiect de lege se află în dezbatere în Marea Britanie. Autoritățile au în vedere introducerea unui beneficiu major în Codul Muncii pentru angajații supraponderali care au rămas fără loc de muncă. Salariații ar putea avea parte de tratament de slăbire pentru ca aceștia să poată reveni la job.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu au fost prezenți la înmormântarea Papei Francisc. Cum a apărut președinte interimar al României
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Schimbare drastică a vremii: De la temperaturi de vară, la coduri galbene şi portocalii de furtuni. În Braşov, a plouat cu găleata şi a căzut grindina
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Pensii majorate în funcție de vechime. Se distribuie din data de 2 mai
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`