Prima pagină » Actualitate » Se rupe coaliția de guvernare? Conflictul dintre covrigarul Marcel Ciolacu și plagiatorul Nicolae Ciucă se amplifică
Se rupe coaliția de guvernare? Conflictul dintre covrigarul Marcel Ciolacu și plagiatorul Nicolae Ciucă se amplifică

Se rupe coaliția de guvernare? Conflictul dintre covrigarul Marcel Ciolacu și plagiatorul Nicolae Ciucă se amplifică

25 sept. 2024, 09:40,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Problemele din coaliția de guvernare pot declanșa un război politic. Conflictul dintre covrigarul Marcel Ciolacu și plagiatorul Nicolae Ciucă s-a amplificat pe platforma de socializare Facebook, cei doi lideri schimbând replici tăioase.

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns marți seară, 24 septembrie 2024, acuzațiilor venite din partea lui Nicolae Ciucă, afirmând că pe 3 aprilie 2024 „nici el, nici Iohannis nu se aflau în agenda mea”.

Conflictul dintre covrigarul Marcel Ciolacu și plagiatorul Nicolae Ciucă se amplifică

Declarația covrigarului Ciolacu a venit în urma unor informații furnizate de surse liberale, conform cărora pe 3 aprilie ar fi avut loc o discuție între președintele PSD, Ciolacu, președintele PNL, Ciucă, și președintele Klaus Iohannis, privind susținerea unui proiect care ar fi permis mutului de la Cotroceni să candideze ca independent pe liste de partid la alegerile parlamentare.

Se pare că inițial Ciolacu ar fi fost de acord, dar ulterior s-a răzgândit.

„Un comentariu simplu: nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat – nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să fie clar pentru domnul Ciucă…”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Nicolae Ciucă a reacționat rapid, ironizându-l pe partenerul său de coaliție:

„Deși nimeni nu a menționat explicit data de 3 aprilie, mă îndoiesc că domnul Ciolacu își amintește ceva din acea perioadă, având în vedere că a uitat ce am discutat chiar săptămâna trecută”, a replicat liderul PNL pe rețelele sociale.

Tensiunile dintre cei doi au crescut în urma refuzului lui Ciolacu de a susține un proiect de lege care ar fi permis candidaturile independente, inclusiv cea a lui Klaus Iohannis, la alegerile parlamentare pe listele unui partid. Surse liberale susțin că Ciolacu a fost presat de liderii PSD să renunțe la sprijinirea acestei inițiative.

În acest context, PNL consideră acum că modificarea legii nu mai este fezabilă, ceea ce înseamnă că Iohannis nu va mai putea candida pentru Senat. Planul inițial era ca președintele, datorită experienței sale, să fie implicat în comisii de politică externă, însă varianta ca acesta să devină premier este exclusă de conducerea PNL.

Această schimbare de poziție din partea PSD a generat nemulțumiri serioase în rândul liberalilor, iar Ciucă a amenințat că nu va mai participa la ședințele coaliției dacă discuțiile se vor axa pe teme politice. El a subliniat că o eventuală colaborare cu PSD după alegeri este puțin probabilă, afirmând că „nu putem negocia decât cu oameni care respectă cuvântul dat”.

În final, Ciucă a afirmat marți că există „clar o lipsă de susținere” pentru inițiativele politice în cadrul coaliției, adăugând că el nu mai vede posibilă continuarea colaborării cu PSD în aceste condiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024