Prima pagină » Local » Se ridică mașinile parcate pe marginea străzilor din Iași: Echipele Poliției Locale, Salubris și Servicii Publice au mutat peste 100 de autoturisme într-o singură zi

Se ridică mașinile parcate pe marginea străzilor din Iași: Echipele Poliției Locale, Salubris și Servicii Publice au mutat peste 100 de autoturisme într-o singură zi

03 iun. 2020, 04:00,
Vlad Alexa, în Local

Un număr foarte mare de mașini parcate pe marginea străzilor din Iași sunt ridicate de angajații municipalității ieșene în ultima perioadă. Echipele Poliției Locale și Servicii Publice SA Iași au luat această măsură pentru a permite desfășurarea lucrărilor de igienizare pe străzile din municipiul Iași realizate de Salubris. Într-o singură zi, peste 100 de vehicule au fost relocate pentru efectuarea operațiunilor de curățare, spălare și dezinfectare a carosabilului în mai multe zone din municipiu, asta deși sunt distribuite constant fly-ere informaționale pe parbrizele autovehiculelor și la scările de bloc din zonele afectate

Numeroase mașini parcate pe marginea străzilor din Iași sunt ridicate și relocate de angajații municipalității ieșene. Într-o singură zi, peste 100 de vehicule au fost mutate de echipele Poliției Locale și Servicii Publice SA Iași. Măsura este luată pentru a permite angajaților Salubris SA efectuarea lucrărilor de igienizare a carosabilului în mai multe zone ale orașului, iar în acest sens, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire de fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate.

„În data de 29.05.2020, polițiștii locali au sprijinit lucrători din cadrul S.C. Salubris S.A. pentru efectuarea operațiunilor de curățare, spălare și dezinfectare a carosabilului în mai multe zone din municipiu, iar în acest context, împreună cu lucrătorii din cadrul S.C. Servicii Publice S.A., au relocat un număr de 110 autovehicule, deși în zilele anterioare efectuării acestei activități s-au distribuit fly-ere informaționale pe parbrizele autovehiculelor și la scările de bloc”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Salubris a reluat campania intensivă de salubrizare a străzilor din municipiul Iași

Până pe data de 1 iulie, Salubris SA și Primăria Municipiului Iași reiau campania de salubrizare intensivă a arterelor rutiere, echipele de muncitori urmând să acționeze în cartierele Iașului zilnic, între orele 8:00 și 18:00, conform unui program prestabilit, program care poate fi influențat însă de condițiile meteo. În cursul zilei de ieri, 2 iunie, echipele Salubris SA au lucrat pe strada Sarmisegetuza, pe partea dreaptă dinspre Pod Mircea cel Bătrân spre strada Tabacului.

Miercuri și joi, 3 și 4 iunie, Salubris SA va interveni pe Splai Bahlui – Mal Drept, mai întâi între Podul de Piatră și Podu Roș, apoi între Podu Roș și bulevardul Primăverii.

„Pe toată durata acțiunii, în zonele în care se va acționa cu utilaje specializate pentru măturat, stropit și / sau spălat mecanizat se interzice parcarea autovehiculelor pe carosabil. Aceste acțiuni vor fi anunțate cu 24 – 48 ore înainte de data programată pentru salubrizarea mecanizată, atât în mediul online, cât și fizic, în zonele respective, de către Salubris SA și Poliția Locală Iași, prin panotaj stradal și fly-ere. Proprietarii de autovehicule parcate în zonă în perioada planificată pentru salubrizare trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenția utilajelor de salubrizare. În caz contrar, este posibil ca autovehiculele să fie ridicate și să se aplice amenzi proprietarilor”, au explicat reprezentanții Salubris SA Iași.

Astfel, ieșenii sunt rugați să urmărească indicatoarele din zona în care locuiesc și să acceseze site-ul și pagina de Facebook Salubris SA pentru a vedea când sunt programate străzile pe care locuiesc! De asemenea, ieșenii se pot înscrie la Salubris SA cu o solicitare de a primi pe e-mail o notificare cu 24 ore înainte de data programată pentru salubrizarea străzii.

Traficul auto va fi deviat pe strada Cerna din municipiul Iași

De precizat și faptul că, începând de astăzi, 3 iunie, până sâmbătă, 13 iunie, între orele 8:00 și 18:00, echipele Citadin SA vor face reparații, dacă vremea o va permite, pe strada Cerna, între intersecția cu strada Pantelimon Halipa și intersecția cu aleea Mircea cel Bătrân. În perioada menționată, traficul rutier pe această stradă va fi oprit, iar autovehiculele vor putea circula pe rutele ocolitoare. În timpul lucrărilor pe artera respectivă va fi asigurat accesul mașinilor de intervenție ale Ambulanței, Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *