Prima pagină » National » Se revine la Starea de Urgență în România? Ce spun autoritățile
Se revine la Starea de Urgență în România? Ce spun autoritățile

Se revine la Starea de Urgență în România? Ce spun autoritățile

09 dec. 2020, 09:32,
BZI.ro, în National

Se revine la Starea de Urgență în România? În Capitala situație epidemiologica este la limită. În fiecare zi este înregistrat un număr mare de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus. În secțiile de ATI ale spitalelor din București numărul de persoane internate a ajuns la capacitate maximă.

Luând în considerare aceste fapte, este foarte posibil ca Bucurestiul să fie pus din nou sub carantină.

Se revine la Starea de Urgență?

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a discutat despre anumite ipoteze pentru instituirea carantinei în București, care pare o măsură iminentă.

„Va fi blocată toată România! Dacă nu pornesc testarea, va fi din rău în mai rău! Vor bloca România, categoric! Suntem în plină criză și nu au decât soluțiile extreme, respectiv să ne țină iar în casă!” , a declarat marți seară, Marcel Ciolacu, liderul PSD

Întrebat dacă crede că va urma un lockdown, acesta a răspuns că este aproape inevitabil.

„Nu se poate altfel. Am înțeles că s-a prelungit și cu școlile… Deci, au trecut alegerile și continuă planul lor. Revin la ce am spus la începutul emisiunii: negarea. Trebuie să spună nu funcționează ceva și atunci vom găsi și soluții!„Îmi e rușine să mă uit în ochii românilor în acest moment. Și-au riscat viața să meargă la un vot și noi nu ne putem opri din această ceartă”, a mai spus Marcel Ciolacu, la TVR1.

În urmă cu o lună de zile, inainte de alegerile parlamentare, Ciolacu declara:

„Din măsurile luate până acum de actualul guvern (…) mai mult că sigur că vom avea un blocaj în sistemul sanitar şi mai mult ca sigur că la un moment dat decizia va fi de a intra toată România din nou în stare de urgenţă şi în carantină.

Pentru că nu se ia nicio măsură coerentă să stopăm acest trend ascendent în care ne aflăm în acest moment. (…) Noi ne-am trezit în această situaţie pentru că nu am avut niciun fel de prevenţie.

Să ne aducem aminte contextul în care au fost deschise şcolile, nefiind pregătiţi, cu toate că am avut şase luni de pauză pentru copii şi pentru profesori. Au fost deschise pentru că aveam alegeri locale.

Acum, peste câteva zile vom intra în campanie electorală. Categoric, în campania electorală nu vorbim despre o stopare a unui trend ascendent.

Dimpotrivă. Şi cred că după ce îşi vor face moftul cu aceste alegeri pe data de 6 decembrie şi cei de la PNL şi cei de la USR, vom intra într-un blocaj total”, preciza acesta.

Ungaria a prelungit starea de urgență până în 2021

Ungaria a prelungit starea de urgență până în 2021 și au fost luate noi serii de măsuri de prevenție în lupta cu noul coronavirus.  Această decizie a fost luată în contextul în care aproape 7.500 de bolnavi sunt spitalizaţi, dintre care 581 sunt conectaţi la ventilatoare.

Restricţiile includ interdicţia de circulaţie între orele 20:00 şi 05:00, precum și interdicţia privind adunările publice. Restricțiile în vigoare urmau să se încheie la data de 11 decembrie, dar au fost prelungite cu două luni suplimentare, iar termenul poate fi în continuare amânat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *