Prima pagină » National » Se repetă cazul Cioacă-Elodia! Fost polițist român, arestat în Belgia, după ce soția sa a dispărut misterios
Se repetă cazul Cioacă-Elodia! Fost polițist român, arestat în Belgia, după ce soția sa a dispărut misterios

Se repetă cazul Cioacă-Elodia! Fost polițist român, arestat în Belgia, după ce soția sa a dispărut misterios

05 iul. 2024, 19:20,
BZI.ro, în National

Cazul dispariției Luciei Alexăndroae, românca dispărută de câțiva ani în Belgia, a luat o întorsătură majoră. Soțul ei, fost polițist, a fost arestat de autoritățile belgiene pentru a doua oară.

Dispariția misterioasă a româncei angajată în cadrul Comisiei Europene, a declanșat o anchetă complexă în patru state europene. Viața familiei Alexandroae a luat o întorsătură neașteptată și dramatică în decembrie 2022, iar povestea parcă se aseamănă cu aceea din cazul Cioacă-Elodia. Soțul Luciei este tot un fost polițist care, la fel ca și Cristian Cioacă, și-a îneput cariera la Brașov. De aici, tinerii români s-au mutat în Belgia.

Ion Alexandroae, soțul româncei de 31 de ani rezidentă în Sterpenich, lângă Arlon, a fost arestat, pentru a doua oară de la dispariția româncei, în urma unei percheziții la domiciliul victimei, conform site-ului L’Avenir du Luxembourg.

Poliția germană a percheziționat o locuință de lângă Trier, Germania, unde soțul mai deținea o casă. Anchetatorii au descoperit probe ADN într-o mașină închiriată de Ion Alexandroae, însă nu au găsit nicio urmă de cadavru.

Fostul polițist, arestat pentru a doua oară

Mama Luciei a vorbit ultima dată cu ea pe 8 decembrie 2022, într-un apel video în care și-a văzut nepoțica. A doua zi, Lucia nu a mai răspuns niciunui apel din partea familiei. Din acel moment, a fost dată în urmărire în Belgia, Luxemburg, Germania și România. Pe 10 ianuarie 2023, soțul Luciei, agent de securitate și fost inspector de poliție în România, a fost arestat și eliberat după 48 de ore din lipsă de probe. La fel și părinții lui. Ion Alexandroae a negat în permanență orice implicare în dispariția soției sale.

Lucia avea domiciliul în Sterpenich, regiunea Trier, la granița cu Luxemburgul, la 70 de kilometri de satul belgian în care locuia cu soțul și fiica lor de doi ani și jumătate. În apropierea acelei zone din Germania, fiica ei și ginerele dețineau o altă casă. Potrivit presei din Belgia, în acea casă s-ar fi găsit probe ADN care l-ar putea incrimina pe Ion Alexandroae. Anchetatorii au săpat în grădina casei și au căutat în pădurile din zonă, dar nu au găsit nimic, informează lessentiel.lu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *