Prima pagină » Actualitate » Se renunță la pragul de vaccinare anti-Covid-19 de 60% în anumite școli. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul – LIVE VIDEO
Se renunță la pragul de vaccinare anti-Covid-19 de 60% în anumite școli. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul - LIVE VIDEO

Se renunță la pragul de vaccinare anti-Covid-19 de 60% în anumite școli. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul – LIVE VIDEO

08 nov. 2021, 16:13,
în Actualitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a venit cu noi informaţii legate de unităţile de învăţământ.

„Există localităţi în care rata de infectare este zero sau tinde spre zero, în care avem foarte puţine cazuri de infectare, dar avem şi foarte puţine cazuri de persoane vaccinate. În acele localităţi izolate se înregistrează şi cele mai mari dificultăţi din perspectiva educaţiei în general şi din perspectiva specifică a predării online.

Se înregistrează dificultăţi din perspectiva accesului la internet, din perspectiva disponibilităţii de echipamente electronice, din perspectiva conţinutului digital şi a profesorilor care să fie formaţi pentru predarea online. De partea de evaluare online nici nu are rost să mai discut.

În aceste condiţii, în calitate de ministru al Educaţiei, am asumat să înaintez o propunere către Guvern şi către Comitetul Naţional de Situaţii de Urgenţă prin care să poată fi completat ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii cu titlul de excepţie pentru localităţile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie, să se renunţe la pragul de 60% persoane vaccinate în şcoala sau grădiniţa care funcţionează în acea localitate. Acest lucru va face obiectul următoarei hotărâri CNSU, la finalul acestei săptămâni şi va ţine cont de evoluţia epidemiologică”, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

27 de școli din București au cerut să intre în online

Sorin Cîmpeanu le cere profesorilor să se vaccineze pentru binele elevilor, în condițiile în care există un prag de vaccinare pentru reluarea cursurilor cu prezență fizică. Asta, în condițiile în care mulți medici, părinți și elevi refuză să se vaccineze. Însă, în opinia ministrului, profesorii trebuie să se sacrifice pentru binele elevilor care au părinți care refuză să se vaccineze sau pentru elevii care nu vor să se vaccineze.

Încă o informație incredibilă prezentată de ministrul Educației a făcut referire la școlile din București. În prima zi de școală după două săptămâni de vacanță, 27 de unități școlare au cerut să intre în online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`