Prima pagină » Local » Se reiau o parte din zboruri la Aeroportul Iași. Wizz Air redeschide cursele externe din 17 iunie, după pandemia de COVID-19
Se reiau o parte din zboruri la Aeroportul Iași. Wizz Air redeschide cursele externe din 17 iunie, după pandemia de COVID-19

Se reiau o parte din zboruri la Aeroportul Iași. Wizz Air redeschide cursele externe din 17 iunie, după pandemia de COVID-19

15 iun. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

O parte din zboruri de la Aeroportul Iași vor fi reluate treptat de operatorii aerieni. Wizz Air va relua cursele, din 17 iunie, către Dortmund, Londra, Bologna sau Paris după pandemia de COVID-19. În continuare sunt impuse restricții în terminalele din cadrul Aeroportului Iași. Pasagerii care ajung la Iași nu vor mai intra însă în carantină sau autoizolare

Zborurile de la Aeroportul Iași vor fi reluate de pe 17 iunie, după pandemia COVID-19. De miercuri, aeronavele companiei Wizz Air vor zbura, din nou, către Londra, Bologna și Paris, toate operate de Wizz Air. De câteva zile au fost redeschise și cursele Wizz Air spre Tel Aviv și Larnaca. Până la începutul lunii iulie va fi operabilă și cursa Austrian Airlines spre Viena.

„Față de cursele care funcționează astăzi pe Aeroportul Iași, respectiv Billund, Tel Aviv și Larnaca, vor mai începe cursele către Dortmund cu data de 16 iunie. Așteptăm răspunsul celor de la Austrian Airlines pentru reluarea cursei către Viena. Ei vor opera mai întâi din București această cursă, iar la diferență de o săptămână va intra și pe Aeroportul Iași, după primele estimări făcute de ei. Traficul se reia foarte încet, cu puțini pasageri, dar sperăm să evolueze din ce în ce mai bine”, a precizat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași.

Noi zboruri la Aeroportul Iași. Companiile aeriene își reiau treptat activitatea

Pandemia de COVID-19 a ținut la sol cursele externe și cele interne de la Aeroportul Iași. Singura cursă comercială care a zburat de la Aeroportul Iași a fost cea spre Billund (Danemarca) în toată perioada restricțiilor. Odată cu ridicarea stării de urgență și intrarea în starea de alertă, de la Aeroportul Iași au fost reluate treptat și cursele operate de compania TAROM către Otopeni. Lista curselor operate de Wizz Air cuprinde din 18 iunie curse spre Eindhoven (Olanda), Roma, Bergamo, Veneția (Italia), dar și cel spre Dortmund (Germania).
Din 20 iunie vor fi operabile zborurile Wizz Air către Catania (Italia) și Bruxelles (Belgia). Toți pasagerii zborurilor externe vor trece prin Terminalul T3, iar cele interne prin terminalul T2.

Măsuri de siguranță împotriva pandemiei de COVID-19 la Aeroportul Iași

Pasagerii care se îmbarcă în cursele de la Aeroportul Iași vor trebui să respecte și reguli pentru a se proteja de pandemia de COVID-19. Toți cei care se îmbarcă în cursele Wizz Air și TAROM sunt nevoiți să poarte mască de protecție până la îmbarcare.

„Noi am introdus în Aeroportul Iași fluxuri separate de îmbarcare și debarcare, în care s-au luat măsuri de distanțare socială. Sunt măsuri de conștientizare audio-video pe tot aeroportul. Am anunțat pasagerii că nu pot intra în Aeroportul Iași fără mască de protecție. Sperăm să respecte măsurile de distanțare, pentru a conștientiza pericolul care îi pândește cu această boală”, a adăugat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași.

Lista țărilor pentru care se elimină izolarea sau carantina

Începând de astăzi, 15 iunie, se elimină obligativitatea carantinei sau autoizolării la domiciliu pentru cetățenii care revin în România din mai multe țări. Operatorii aerieni vor putea relua zborurile comerciale regulate către și dinspre Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania. Zborurile pot fi reluate și spre Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Compania Blue Air va relua pentru început cursa spre Otopeni de la Aeroportul Iași, după ce a ținut la sol avioanele din cauza pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *