Prima pagină » Local » Se reface terenul sintetic de lângă stadionul din Copou! Șase firme vor potul de 1 milion de lei de la Primăria Iași

Se reface terenul sintetic de lângă stadionul din Copou! Șase firme vor potul de 1 milion de lei de la Primăria Iași

09 aug. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria Iași va reface terenul sintetic de antrenament de la stadionul din zona Copou. Șase firme au depus oferte pentru refacerea terenului de la arena din municipiul Iași. În ultimii 15 ani, terenul de antrenament de lângă stadion nu a mai fost modernizat

Un nou proiect pentru arena de fotbal din cartierul Copou. Municipalitatea ieșeană va demara în curând modernizarea terenului sintetic de lângă Stadionul „Emil Alexandrescu”.
Terenul sintetic a fost inaugurat în urmă cu aproximativ 15 ani, iar, de atunci, nu a mai beneficiat de îmbunătățiri. Terenul pe care se antrenează jucătorii echipei Politehnica Iași va fi modernizat complet, valoarea investiției fiind de 1 milion de lei. Procedura a fost lansată de municipalitate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice și a atras mai multe firme.

Șase oferte pentru refacerea terenului de lângă stadionul din Copou

Licitația pentru contractarea lucrărilor de execuție a atras nu mai puțin de șase oferte. Este vorba despre cele de la Adru Solution SRL, Atlas Sport SRL, Ax Perpetuum Impex SRL, General Sport Field SRL, Timovladian Aqua Parc SRL și Top Sport Solutions SRL. Firma Adru Solutions SRL a câștigat în cursul anului 2020 un contract pentru construirea unor terenuri de sport de la școlile din Iași.
Conform municipalității ieșene, lucrările vor dura maximum trei luni de la semnarea contractului. În plus, municipalitatea a demarat un proiect pentru construirea unui nou stadion. Contractul în valoare de 3,3 milioane de lei, fără TVA, pentru proiectare a fost câștigat de societatea Sigm-Home Projects SRL. Stadionul ar urma să aibă o capacitate cuprinsă între 15.000 și 20.000 de locuri și să beneficieze de dotările cerute de organismele internaționale. Amplasamentul propus este în zona Moara de Vânt.

Cum se vor desfășura lucrările la gazonul sintetic din zona Copou?

Lucrările de modernizare vor consta în decopertarea gazonului sintetic existent, montarea de gazon sintetic nou, cu granule de nisip și granule de cauciuc. Pe teren vor fi montate și două seturi de porți de joc cu plase și două bănci de rezerve, fiecare a câte 14 locuri.

„Gazonul sintetic va fi realizat în conformitate cu normele Uniunii Europene, agreat de Federația Internațională de Fotbal și Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal, ca alternativă a gazonului natural. Suprafața care va fi înlocuită cu gazon sintetic este de 6.135 de metri pătrați. Terenul de joc are lungimea de 91,10 metri și lățimea de 62,15 metri”, se arată în documentația demarată de Primăria Municipiului Iași.

Gazonul sintetic de lângă stadion s-a degradat

Municipalitatea a arătat că starea gazonului sintetic s-a degradat masiv în ultimii ani.

„Folosit la maximum de echipa de seniori și grupele de copii și juniori ale Clubului Sportiv Municipal Politehnica pentru meciurile oficiale și amicale ale viitorilor fotbaliști ai Iașului, dar și de echipa de fete Navobi sau de grupele de juniori ale Liceului cu Program Sportiv din Iași, starea terenului s-a degradat, a intervenit uzura, fiind imperios necesare lucrări de modernizare a gazonului sintetic”, se mai arată în documentația respectivă.

Proiectul a fost unul dintre amendamentele aduse la bugetul Iașului, fiind votat prin hotărârea Consiliului Local nr. 109 din 12 mai 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *