Prima pagină » Local » Se reface drumul Iași – Dancu! Șoseaua a fost preluată de Consiliul Județean pentru a fi reabilitată
Se reface drumul Iași - Dancu! Șoseaua a fost preluată de Consiliul Județean pentru a fi reabilitată

Se reface drumul Iași – Dancu! Șoseaua a fost preluată de Consiliul Județean pentru a fi reabilitată

26 feb. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Un drum aflat la marginea municipiului Iași va intra în reabilitare. Consiliul Județean a preluat în administrare drumul Iași – Dancu, arteră care a fost gestionată de Primăria Holboca. Șoseaua care face parte din drumul spre Ungheni arată ca după război. CJ vrea să refacă integral drumul din zona de Est a județului

Administrația județeană a preluat recent o arteră din zona metropolitană Iași. Șoseaua Iași – Dancu a fost preluată de la Primăria comunei Holboca de către Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași pentru a putea fi reabilitată, Șoseaua pleacă de la limita municipiului Iași spre satul Dancu din Holboca și are o lungime de 400 de metri. Chiar dacă este zilnic circulată de sute de șoferi, șoseaua arată extrem de prost. Consiliul Județean Iași a adoptat recent un proiect de hotărâre prin care a preluat în administrare drumul. Șoseaua a fost declasificată din drum comunal și inclusă în drumul județean 249A Iași – Ungheni.

Proiectul a fost aprobat de plenul CJ Iași

DJADP a solicitat aprobarea schimbării încadrării drumului comunal cu indicativul DC 20C: lim. mun – Dancu (km 0+000- 400), din categoria funcțională a drumurilor comunale în categoria drumurilor județene. Noul indicativ va fi DJ 249 A: lim, mun. lași – Ungheni (km 2+200-18+539), drumul urmând a fi modernizat. Solicitarea Direcței de Drumuri a fost avizată de plenul CJ Iași.

„În conformitate cu prevederile art. 7 din Ordonanța Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cele de interes județean fac parte din proprietatea publică a județului. Ele cuprind drumurile județene care asigură legătura între reședințele de județ cu municipiile, cu orașele, cu reședințele de comună, cu stațiunile balneoclimaterice și turistice, cu obiectivele importante legate de apărarea țării și cu obiectivele istorice importante”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul vine în completarea altor drumuri din județul Iași care au primit fonduri pentru reabilitare de la CJ.

Drumul Iași – Dancu va fi reabilitat. Decizia a fost luată de CJ Iași

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a explicat și de ce a decis instituția să preia în administrare drumul de la marginea municipiului.

„Drumul DJ 249A limita Județului lași – Ungheni va fi inclus în programul de investiții al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași. Am aprobat clasificarea acestui tronson din drum comunal DC 20C: lim. municipiului Iași – Dancu, care se află în administrarea Primăriei Holboca, în categoria funcțională de drum județean cu indicativul DJ249A. Astfel, vom putea începe procesul de modernizare a acestui drum cu tip de acoperire asfaltică, care acum se află într-o stare pronunțată de degradare”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Recent, CJ a scos la licitație un alt drum din zona de Est a județului, respectiv șoseaua DJ 249 Hermeziu – Vladomira.

Proiecte pentru mai multe șosele din jurul municipiului Iași

Un alt tronson din drumul județean DJ 249 A, pe ruta Mânzătești – Ungheni, intră în reabilitare în această perioadă. Costel Alexe, șeful administrației județene, a precizat că mai multe artere din zona metropolitană vor fi refăcute cât de curând.

„Acest demers vine în continuarea strategiei ample de modernizare a drumurilor județene din zonă. Reamintesc că la începutul lunii am semnat autorizația de construire pentru începerea lucrărilor de modernizare a sectorului din DJ249A cuprins între localitățile Mânzătești și Ungheni, care, pe deasupra, este și o măsură cuprinsă în planul de menținere a calității aerului în județul Iași”, a adăugat președintele Consiliului Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *