Prima pagină » Local » Se reface Cimitirul „Sfânta Treime” din Iași. Primăria investește 2 milioane de lei în refacerea zonei din Păcurari

Se reface Cimitirul „Sfânta Treime” din Iași. Primăria investește 2 milioane de lei în refacerea zonei din Păcurari

30 aug. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Cimitirul „Sfânta Treime” din Iași va fi refăcut în perioada următoare. Primăria Iași va aloca circa 2 milioane de lei pentru refacerea aleilor din interiorul cimitirului aflat în cartierul Păcurari. Proiectul va fi avizat în cursul zilei de mâine, în ședința Consiliului Local Iași

Primăria Iași va investi câteva milioane de lei în modernizarea și refacerea aleilor dintr-un cimitir aflat în administrarea Servicii Publice SA. În cursul zilei de mâine, 31 august 2021, în cadrul ședinței de Consiliu Local va fi analizat un proiect de hotărâre privind alocarea a 2 milioane de lei (410 mii de euro), sumă destinată reabilitării aleilor din interiorul Cimitirului „Sfânta Treime”, din zona cartierului Păcurari. Aleșii municipiului Iași vor discuta și alte proiecte de hotărâre în cadrul ședinței de Consiliu Local al municipiului Iași. Pe ordinea de zi vor figura și mai multe proiecte de hotărâre ce vor fi analizate de plenul Consiliului Local.

Discuții în Consiliul Local pentru Cimitirul „Sfânta Treime” din Iași

Proiectul de hotărâre arată că unul din cele mai mari cimitire din municipiu va intra într-un proces de reabilitare.

„Cimitirul «Sfânta Treime», unul dintre cele mai mari cimitire din Iași, va intra într-un amplu proces de refacere a căilor de acces la morminte. Indicatorii tehnico- economici și devizul general al investiției legate de reabilitarea cimitirului vor fi analizate de către consilierii locali în ședința ordinară de marți, 31 august”, au transmis cei de la Primăria municipiului Iași.

Circa 2 milioane de lei pentru cimitirul din cartierul Păcurari

Plenul Consiliului Local va aviza alocarea a 2 milioane de lei pentru reabilitarea unei treimi din suprafața totală a cimitirului situat în cartierul Păcurari. În luna februarie 2020, municipalitatea a finalizat o procedură de achiziție publică a serviciilor de proiectare a lucrărilor de reabilitare. Licitația a atras trei oferte, iar în urma evaluării tehnice și financiare, contractul a fost semnat cu SC Trust AVB SRL, contra unei sume de 45.000 de lei, fără TVA (53.500 lei, cu TVA).

„Lucrările de reabilitare vor viza aleile cimitirului, valoarea acestora fiind estimată la circa 2 milioane de lei, cu TVA. Concret, va fi refăcut un procent de 30 la sută din suprafața aleilor, reprezentând 7.342 de metri pătrați, acolo unde acestea se prezintă într-o stare precară. Accesul la morminte sau deplasarea mijloacelor de intervenție în caz de urgență este uneori îngreunată. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 luni”, se arată în proiectul de hotărâre.

Noi lucrări în cimitirele din Iași

În afara Cimitirului „Sfânta Treime” din Iași, Primăria a mai alocat fonduri și pentru reabilitarea uner zone din Cimitirul „Eternitatea”. Recent, Primăria Iași a depus documentația pentru ca Cimitirul „Eternitatea” să fie declarat monument istoric în aer liber. Dosarul a fost avizat de Ministerul Culturii, cimitirul din cartierul Tătărași urmând a intra și în circuitul turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`