Prima pagină » Local » Se redeschide Muzeul Transportului Public din Iași cu ocazia Zilei Transportatorului din 2022! Noi exponate cu mare valoare istorică au fost aduse!

Se redeschide Muzeul Transportului Public din Iași cu ocazia Zilei Transportatorului din 2022! Noi exponate cu mare valoare istorică au fost aduse!

09 iun. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Cu ocazia Zilei Transportatorului, Compania de Transport Public Iași a decis să prezinte noi exponate cu mare valoare istorică. Pe 10 iunie, se redeschide Muzeului Transportului Public, iar ieșenii vor putea intra gratuit

Se redeschide Muzeul Transportului Public din Iași cu ocazia Zilei Transportatorului. Compania de Transport Public Iași invită ieșenii să viziteze muzeul pentru a vedea noile exponate cu mare valoare istorică au fost aduse la Iași. Intrarea la muzeu este gratuită, începând cu data de 10 iunie 2022. Copii din Iași vor avea o surpriză inedită în cadrul sărbătorii, din partea Ateneului Național Iași

Exponate cu mare valoare istorică, produse în România

Au fost aduse la Muzeul Transportului Public din Iași exponate fabricate în România, la fabrica Rocar București. Modelele ce au fost recondiționate sunt un troleibuz 212E Rocar și un autobuz 112UDM Dac.

“Reabilitarea acestor vehicule constituie un omagiu adus producătorului român de autobuze, troleibuze și furgonete, la două decenii de la încetarea activității. Muzeul Transportului Public Iași are ca obiectiv conservarea și punerea în valoare a reperelor industriei și designului românesc din domeniul transportului public de călători”, transmit reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Fabrica Rocar București a fost cunoscută pentru producția vehiculelor mari din gama transportului public, dar și de mărfuri. Troilebuzele și autobuzele produse la București au funcționat pe străzile din România cu succes, iar astăzi constituie un factor valoros al istoriei fabricanților de vehicule din România. Exponatele noi aduse la muzeu vor putea fi văzute începând de vineri, 10 iunie 2022. Intrarea la Muzeul Transportului Public se face de pe strada “Splai Bahlui Mal drept” și este gratuită.

Spectacol surpriză din partea Ateneului Național Iași

Copii, dar și părinții, sunt așteptați la garajul CTP din zona Tudor Vladimirescu pentru un spectacol inedit oferit de actorii Ateneului Național Iași. Programul începe în jurul orei 10:30, iar participarea este condiționată de o înscriere gratuită pe pagina de Facebook a Companiei de Transport Public Iași.

“Vineri, 10 iunie, începând cu ora 10:30, copiii sunt invitați să descopere colecția muzeului și să vizioneze un spectacol surpriză pus în scenă de către actorii Ateneului Național Iași într-un spațiu inedit – Garajul CTP Iași. Capacitatea sălii de spectacol amenajată în halele de reparații ale garajului este de 100 de persoane”, transmit reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Începând cu ora 18:00 ieșenii sunt invitați să descopere în detaliu galeriile expoziționale, precum și vehiculele aflate în colecția exterioară în cadrul unui circuit ghidat, urmat de discuții libere și sesiuni foto.

Compania de Transport Public Iași a decis redeschiderea Muzeului Transportului Public Iași cu ocazia sărbătorii de Ziua Transportatorului. Evenimentul va fi unul special, deoarece Compania de Transport Public Iași, în colaborare cu Ateneul Iași, a pregătit o surpriză inedită pentru micii ieșeni care vor participa. Au fost aduse și recondiționate două modele de vehicule produse în România ca un omagiu adus fabricii Rocar, care împlinește 20 de ani de la încetarea activității, în anul 2022.

Evenimentul prezintă astfel exponate cu mare valoare istorică în domeniul transportului Public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *