Prima pagină » Local » Se redeschid piața de animale mici și talciocul din Iași. Accesul se va face doar cu măști și mănuși de protecție
Se redeschid piața de animale mici și talciocul din Iași. Accesul se va face doar cu măști și mănuși de protecție

Se redeschid piața de animale mici și talciocul din Iași. Accesul se va face doar cu măști și mănuși de protecție

03 iul. 2020, 04:00,
Vlad Alexa, în Local

Autoritățile locale vor deschide piața de animale mici și talciocul din municipiul Iași după relaxarea măsurilor în perioada Stării de alertă. Măsurile de protecție cum sunt purtarea măștii și a mănușilor de protecție rămân obligatorii în zonele în care se fac activități de comerț

Piața de animale și talciocul din Iași se redeschid odată cu relaxarea măsurilor în perioada Stării de alertă provocată de pandemia COVID-19. Astfel, începând de sâmbătă, talciocul situat în zona fostului bazar și piața de animale mici din zona Dacia vor fi redeschise pe raza municipiului Iași.

„Începând cu data de 5 iulie 2020 se redeschide activitatea Târgului de Animale Mici și Păsări și a Talciocului, cu asigurarea măsurilor de protecție și de prevenire a răspândirii coronavirusului. Vor fi circuite de intrare/ieșire, măsurarea temperaturii, măsuri de distanțare socială, purtarea de către vânzători a măștilor și mănușilor de protecție. Târgul de Animale Mici și Păsări și Talciocul vor funcționa doar în cursul zilelor de duminică”, au declarat reprezentanții municipalității ieșene.

Penalități de întârziere pentru agenții economici care nu au achitat taxele și impozitele

La 30 iunie 2020 a fost data scadentă a primului termen de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, impozitul asupra mijloacelor de transport, dar și a altor taxe locale. Contribuabilii persoane fizice și persoane juridice care au făcut plata impozitelor până la 30 iunie inclusiv beneficiază de o bonificație de 5 la sută, dacă achită impozitul pe întregul an 2020.

„Reamintim că neplata până la scadență a impozitelor și taxelor locale atrage după sine majorări de întârziere de 1 la sută pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv”, au explicat reprezentanții Primăriei Iași.

Scutiri de la plata taxelor pentru agenții economici

Persoanele fizice și persoanele juridice care figurează în evidența fiscală cu clădiri nerezidențiale nereevaluate în ultimii 5 ani, respectiv 3 ani anteriori anului fiscal de referință au obligația să depună declarațiile fiscale și rapoartele de evaluare până la 30 iunie 2020 inclusiv. De asemenea, în cazul conformării la obligația de depunere a declarațiilor fiscale însoțite de rapoartele de evaluare, impozitul pe clădiri se determină prin aplicarea unei cote de 0,2 la sută asupra valorii impozabile stabilită în raportul de evaluare, în cazul persoanelor fizice. De asemenea, se aplică o cotă de 0,95 la sută asupra valorii impozabile stabilită în raportul de evaluare, în cazul persoanelor juridice. În contextul actual se recomandă în continuare ca plata impozitelor și taxelor locale să se facă online, fie prin Sistemul Național Electronic de Plată Online www.ghiseul.ro, fie de pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, meniul Taxe Online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *