Prima pagină » National » Se recalculează pensiile! Ministrul Muncii, anunț de ultim moment: ,,Ai nevoie de sursă bugetară pentru a rezolva inechitățile din sistem!”
Se recalculează pensiile! Ministrul Muncii, anunț de ultim moment: ,,Ai nevoie de sursă bugetară pentru a rezolva inechitățile din sistem!

Se recalculează pensiile! Ministrul Muncii, anunț de ultim moment: ,,Ai nevoie de sursă bugetară pentru a rezolva inechitățile din sistem!”

24 iul. 2022, 16:00, 1 ,
în National

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis că până la finalul anului va implementata legea de recalculare a pensiilor. Reprezentantul statului a subliniat că această decizie este extrem de importantă, în condițiile în prezent există numeroase inechități referitoare la formula de calcul.

Ministrul Muncii: ,,Unii au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070!”

Ministrul Muncii a vorbit din nou despre o recalculare a pensiilor. De data aceasta, Marius Budăi a anunțat și o dată limită până când va fi implementată o nouă lege care presupune rezolvarea inechităților din sistem:

„La sfârșitul anului 2022 trebuie să avem legea gata.

Eu cred că ar trebui să închidem discuțiile cu Comisia Europeană, cu unii care au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070, pentru că este o utopie să crezi că poți introduce toate pensiile din România într-un procent de 9,4 şi să rezolvi inechitățile din sistem.

Pentru rezovarea inechităţilor avem nevoie de cadrul legislativ, îl avem, lucrăm acum cu Banca Mondială şi Comisia Europeană la acel contract de asistenţă cuprins în PNRR şi dacă vom putea găsi elemente prin care să îmbunătăţim formula de calcul cu siguranţă o vom face, iar pasul al doilea este impactul financiar.”, a declarat Marius Budăi.

Marius Budăi: ,,Ai nevoie de sursă bugetară!”

Ministrul Muncii a explicat și cum urmează să se facă această recalculare. Marius Budăi a ținut să sublinieze faptul că inechitățile nu vor fi rezolvate prin tăierea pensiilor mai mari, așa cum s-a speculat în ultima perioadă în spațiul public:

„Ai nevoie de sursă bugetară pentru a rezolva inechitățile din sistem, pentru că eu nu cred că cineva se gândea să rezolve inechitățile prin tăierea din banii celor care au pensii mai mari şi să dea la ceilalţi, eu nu cred că se poate aşa.

În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele 5 milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru ca atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită. Am analizat toate PNRR-urile din Uniunea Europeană şi nicăieri nu este prevăzut un prag, un zid de beton cu care să te izbeşti de cheltuielile sociale. Nici în PNRR-uri, nici în legislaţia naţională.”, a declarat Ministrul Muncii.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Tratamentul discriminatoriu al pensionarilor este evident, fara echivoc (ce face avocatul poporului, se sesizează numai ptr. a apăra pensiile speciale?) : cei cu pensii sub 2000 lei au majorări. de la inceputul anului cu peste 60%, iar cei cu pensii pe contributivitate mai mari de 2000 lei, au indexate in Ian 22, cu mai puțin de 9%!,. contrar și disp. Legale: toate pensiile pe contrib, se vor indexa cu inflatia și vor fi crescute cu 50%din creșterea salar.
    mediu brut!! Astfel este clar că pensiile peste 2000 lei, sunt in realitate tăiate cu inflatia (nici creșterea cu 50 % din crest. salar. mefiu brut nu s-a dat) taiere care este folosita ptr. majorarea veniturilor celor care au muncit mai puțin, sau deloc, au furat-evazionisti, s.a., cu scopul clar de a le obține voturile.
    Astfel D-nule ministru al muncii nu respectați munca. Ar trebui sa nu credeți că cei cu pensii peste 2000 lei ( prag complet aberant, cosul minim de supraviețuire fiind >3000 lei) nu ar fi afectați de uriașele creșteride preturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024