Prima pagină » Local » Se reabilitează DJ 282D de la Podu Iloaiei. Lucrări de aproape 100 de mii de euro pe drumul județean din Iași-FOTO

Se reabilitează DJ 282D de la Podu Iloaiei. Lucrări de aproape 100 de mii de euro pe drumul județean din Iași-FOTO

15 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Drumul județean DJ 282D de la Podu Iloaiei va fi refăcut pe o porțiune din intravilanul localității. Lucrarea va fi derulată prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași

Autoritățile județene au demarat un proiect de modernizare a unei porțiuni dintr-un drum aflat în zona orașului Podu Iloaiei. Investiția demarată de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași are o valoare de 464.899 lei (93 de mii de euro) și vizează o porțiune de 1,3 kilometri din DJ 282D Potângeni (DJ 282)-Româneşti-Podu Iloaiei-Madârjac-Țibana (DJ 248A) din intravilanul orașului.

Se reabilitează DJ 282D Podu Iloaiei din județul Iași

Conform conducerii DJADP Iași, vor fi reabilitate trotuarele și acostamentele de pe șoseaua aflată în intravilanul orașului Podu Iloaiei spre Scolbâlțeni.

”Este vorba de refacerea trotuarelor și a acostamentelor. Este o porțiune din drumul județean care nu a fost prinsă în proiectul de modernizare”, a spus Ciprian Ciucan, directorul DJADP Iași.

Caracteristicile tehnice arată un proiect cu o lungime de 1,3 kilometri (partea dreaptă-660 metri liniari, partea stângă-650 metri liniari), cu o lățime de 2 metri. Vor fi aduse la cotă 5 cămine de canalizare, 10 aerisitoare de gaz și alți 10 hidranți stradali. Firmele interesate pot depune oferte până la 28 martie 2022, evaluarea acestora urmând a fi făcută până la 26 aprilie 2022.

Un nou proiect pentru drumul DJ 282 de la Iași

Același DJ 282 a fost luat în calcul pentru o alternativă către zona Breazu. În acest caz, însă, este vorba de porțiunea care pleacă din Podu Iloaiei spre localitatea Românești. Astfel, șoseaua DJ 282 Potângeni-Românești-Podu Iloaiei ar putea reprezenta o variantă de traseu pentru conducătorii auto ce vin pe Drumul European 583 pentru a ajunge în Copou și, apoi, mai departe, spre Rediu-Movileni. Investiția se află în continuare în analiza forului județean.

Drumul din jurul orașului va fi reabilitat

Lucrarea prevede amenajarea drumului pentru scurgerea apelor pluviale, dar și amenajarea unor trotuare pentru pietoni, în zonă fiind unele locuințe.

”Prezentele cerințe se vor aplica pentru protejarea corpului și a platformei drumului, în anul 2022, prevăzute a se realiza în cadrul lucrărilor de întreținere periodică. Pe tronsonul de drum județean DJ 282 D, în intravilanul localității Podu Iloaiei, de la kilometrul 15+751 la kilometrul 16+411, pe o suprafață de 2.650 mp, se vor amenaja lucrări de protejare a corpului și a platformei drumului împotriva fenomenelor meteorologice, creșterea gradului de siguranță a pietonilor și a circulației rutiere. Lucrările se vor executa pe ambele sensuri de circulație ale drumului județean, pe partea dreaptă în lungime de 660 metri liniari, iar pe partea stângă, în lungime de 650 metri linari”, se arată în caietul de sarcini.

Centura ocolitoare a orașului Podu Iloaiei

În cursul lunii trecute, autoritățile ieșene au demarat un proiect pentru realizarea unei centuri ocolitoare de 4 kilometri lângă orașul Podu Iloaiei. Investiția va fi derulată prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri din județul Iași, pe traseul DE583–Holm–Cosițeni, cu ieșire prin Budăi. DRDP Iași va realiza studiul de fezabilitate, pentru o variantă ocolitoare a orașului, în lungime de 4 kilometri, autoritățile urmând a identifica sursa de finanțare pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor.

Reabilitarea DJ 282D de la Podu Iloaiei a fost solicitată de șoferii din zonă, nemulțumiți fiind de starea proastă a șoselei respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *