Prima pagină » National » Se prelungesc restricțiile în Capitală! Bucureștiul are o rată de infectare de 4,41 cazuri la mia de locuitori
Se prelungesc restricțiile în Capitală! Bucureștiul are o rată de infectare de 4,41 cazuri la mia de locuitori

Se prelungesc restricțiile în Capitală! Bucureștiul are o rată de infectare de 4,41 cazuri la mia de locuitori

23 apr. 2021, 11:00,
Alexandru Ifrim în National

În Bucureşti restricţiile care ar fi trebuit să expire sâmbătă se vor prelungi. Comitetul pentru Situații de Urgență este cel care va hotărî luarea acestei decizii. În Capitală rata de infectare este de 4,41 cazuri la mia de locuitori iar din aceste considerente, în continuare persoanele nu vor avea voie să părăsească locuinţa între orele 22:00-05:00, de luni până joi, iar sâmbăta şi duminică între orele 20:00-05:00.

Prelungirea restricțiilor le-au dat bucureştenilor planurile peste cap. Cu o săptămână până la Paște, locuitorii din Capitala nu vor putea să se bucure pe deplin de această mare sărbătoare.

Dr. Valeriu Gheorghiță vorbeşte despre rata de vaccinare din Bucureşti

În Bucureşti rata de vaccinare a ajuns la 23%, iar pentru a scăpa de restricţii trebuie să fie o rată de imunizare de 60% din toată populaţia. Această afirmaţie a fost făcută marţi de către Valeriu Gheorghiţă, coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19.

”Pe măsură ce ritmul de vaccinare este în creștere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate și astfel să avem județe în care să putem atinge mai repede pragul de imunizare colectivă”, spune medicul.

Dr. Valeriu Gheorghiţă îşi doreşte ca ”demersurile particulare de vaccinare” precum în Timiș, să se poată menţine în cât mai multe judeţe, unde este prezentă posibilitatea de a organiza, unde sunt resurse umane la dispoziţie pentru a uşura accesul la vaccinuri.

Klaus Iohannis a declarat că în seara de Înviere romanii pot circula fără declaraţie

În seara de Înviere, românii nu vor trebui să aibă asupra lor declaraţie pe propria răspundere, conform comunicatului preşedintelui României, Klaus Iohanis. În schimb preşedintele îndeamnă toţi românii să respecte restricițiile sanitare.

„Ne pregătim de marea sărbătoare a Învierii Domnului și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate.Pot să vă spun câteva lucruri certe, care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor. În Noaptea de Înviere, restricțiile se ridică. Creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații. Vor merge pur și simplu la biserică. În Noaptea de Înviere, fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește. Biserică va organiza slujbă așa cum este datina (…) Biserică va organiza slujbă așa cum este datina. Prima parte a slujbei se ține afară, după care se intră în biserică. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în hotărârea de guvern care este deja în vigoare”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Restricţii ridicate la malul mării

Veşti bune pentru ieşenii care vor să-şi petreacă minivacanţa pe litoralul Marii Negre. De pe data de 25 aprilie 2021, restricţiile vor fi ridicate potrivit informaţiilor oferite de către oficialii Grupului de Comunicare Strategică. Incidenţă în municicpiul Constanța a scăzut sub 3,5% iar rata de infectare în judeţ este sub valoare de 2,68 cazuri la mia de locuitori.

În următoarea perioadă litoralul Mării Negre va fi pregătit să-şi reprimească turiştii, în schimb cluburile nu vor fi deschise. Comunicarea autorităților în legătură cu menținerea restricțiilor pe data de 1 mai i-a neliniștit pe proprietarii de afaceri în domeniu care așteptau să poată să își mai reducă din marile pierderi cauzate de pandemie.

“Ne îndreptăm oricum spre deschiderea de sezon la 1 mai şi ne pregătim pentru primul mare weekend al litoralului 2021. Şi pe măsură ce anunţăm asemenea ridicări ale restricţiilor oamenii au curaj practic şi sunt motivaţi să vină către litoralul românesc”, a declarat Corina Martin, manager agenție de turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *