Cea mai aglomerată zonă din Iași va fi sufocată de blocuri. Proiectul prevede ridicarea unui ansamblu de 27 de clădiri, dintre care 18 cu 10 etaje
Este vorba despre strada Trei Fântâni, una dintre cele mai aglomerate zone din Iași, locul unde șoferii petrec zeci de minute în trafic în fiecare zi. Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal așteaptă votul plenului Consiliului Local.
Cea mai aglomerată zonă din Iași va fi sufocată de blocuri! Constructorul italian vrea să ridice 27 de clădiri pe strada Trei Fântâni
Plenul Consiliului Local va supune votului, într-o ședință viitoare, un proiect de hotărâre ce are ca obiectiv aprobarea Planului Urbanistic Zonal privind introducerea unei parcele de 76.805 metri pătrați în intravilan, lângă terenul situat deja în intravilan, de 56.595 de metri pătrați. Aria propusă spre reglementare se găsește în sud-estul orașului Iași, în apropierea cartierului Bucium, pe strada Trei Fântâni, în vecinătatea viitoarei variante de ocolire a municipiului Iași. Terenul aparține societății Italimob Construzioni SRL, cu sediul în Iași, controlată de italianul Ferdinando Cipollo care este administratorul societății. În ceea ce privește acționarii firmei, aceștia sunt, potrivit datelor oficiale, Alessandro Giovanni Guidugli și o altă firmă italiană, Intech SRL.
„Zona studiată are în componență terenuri având categoria de folosința pășune (109 141,0 mp), arabil (23 322,0mp) și drum (937,0mp) din care pe o suprafață de 7 989,60 se află pădure în administrația Romsilva”, se arată în documentele publicate.
Prin proiectul propus, italienii de la Italimob Construzioni Iasi SRL vor să construiască 18 blocuri cu 10 etaje, trei imobile cu patru etaje, trei clădiri cu două etaje, un centru comercial cu un singur etaj, o biserică și prăznicar. Toate spațiile libere dintre construcții vor fi înierbate sau se vor amenaja grădini de fațadă, iar în zona spațiului de protecție a drumurilor se vor planta arbori, ce vor constitui perdeaua de protecție a acestora.
Principala cale de comunicație rutieră din zonă este strada Trei Fântâni, care face legătura cu Șoseaua Bucium și șoseaua Iași-Tomești, cu lățimea părții carosabile de minim 7.40 m (două benzi de câte 3.70 m), fără trotuare. Îmbrăcămintea rutieră nu este recent reabilitată.
Investitorul va finanța parțial costul proiectelor de investiții derulate de Primăria Iași în zona Bucium
Beneficiarul investiției de pe strada Trei Fântâni, din Bucium, Italimob Construzioni Iasi SRL, se va angaja printr-o declarație autentică, cu privire la participarea la costurile proiectelor de investiții derulate de Primăria Iași în zona Trei Fântâni, din Bucium.
Proiectele de investiții sunt varianta de ocolire a municipiului Iași – Etapa I Varianta Sud, km 20+330 – 24+540 (strada Trei Fântâni), care va avea rolul de decongestionare a traficului în zona Bucium sau proiectul privind realizarea unei căi de comunicație rutieră suplimentară ce va avea rolul de a relaxa traficul din Nodul Rutier: DN 28 (Bucium) – strada Trei Fântâni, unde se înregistrează blocaje.
„Realizarea obiectivului la faza D.T.A.C se va corela în baza unui nou studiu de circulație cu obiectivele de interes public demarate de Municipiul Iași astfel încât până la finalizarea și punerea în funcțiune a acestuia, să fie dezvoltate comunicațiile rutiere pentru a prelua traficul generat de acesta. După aprobarea în Consiliul Local al municipiului Iași a prezentului P.U.Z., se vor obține Certificatele de Urbanism în regim propriu, pentru categoriile de lucrări necesare investițiilor. Într-o primă etapă vor fi elaborate proiectele de execuție, respectiv proiectul tehnic, faza DTAC și detaliile de execuție. Acestea vor fi elaborate în conformitate cu normele tehnice și cu respectarea fazei PUZ aprobate. Lucrările de construcții și instalații vor fi executate în baza autorizației de construire. La finalizarea lucrărilor, acestea vor fi recepționate în conformitate cu reglementările tehnice. Pentru punerea în funcțiune, vor fi obținute de către investitor toate autorizațiile necesare”, se mai arată în documentele publicate.
Firma controlată de Ferdinando Cipollo este pe piața din Iași de 7 ani
Potrivind informațiilor oficiale, societatea Italimob Construzioni Iasi SRL a fost înființată în anul 2017 și are ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Firma controlată de italianul Ferdinando Cipollo înregistrează, încă de la înființare, 0 cifre de afaceri, în anul 2023, pierderi de 361.490 de lei și datorii de 24.243.529 de lei.
Cea mai aglomerată zonă din Iași va fi sufocată de blocuri. Proiectul prevede ridicarea unui ansamblu de 27 de clădiri, dintre care 18 cu 10 etaje. Plenul Consiliului Local va supune votului în vederea aprobării Planului Urbanistic Zonal.
O mai pune Chirica de-o vila.
Asta ați votat!
Sa vad cine cumpara il scuip
Cine cumpara ii scuipa pe boii care scuipa. Ce pzda matii ai tu cu cine cumpara? Mars sclavete. Cumpara cine vrea, cine are bani. Ce treaba are magaru de unde beau caprele apa?
Întâi sa facă cai de circulație multiple! Apoi sa facă 30 blocuri cu 100 etaje!
In Bucium si in Bularga e oprita apa potabila de 12 ore.
Primarul face blocuri….
Nu este investiție ci spălare de bani !, o se termine nasol acolo pentru amîndouă taberele
Sunt ultimele golănii imobiliare ale primarului cu actualul Consiliu Local, cel nou ales nu va vota construirea de blocuri înaintea unei infrastructuri corespunzătoare.
E Iasul betonat dintr-un capat in celalalt. Praf, noxe si zgomot infernal – reteta perfecta pt tot felul de cancere.
Dacă acum stai 40-60 de minute ca să ieși dintre rahaturile alea de blocuri, înseamnă că în viitor poți să-ți iei trotinetă, altfel stai 2 ore ca să ieși :)) sper ca viitorii locatari să știe în ce vagauna fără ieșire se mută :))
Facem un mic Mumbai……sa fim multi, multi si mandri…..avem inclinatii spre orient (acum ne ajuta si vremea)……
Am lucrat 15 ani in anglia si italea, am venit cu peste 400 000 euro si kiar sunt intrresant sa cumpar mai multe imobilee.
Detalii cand o sa fie gata etc.???? As vria sa inciestesc. Va rog nu sariti la misto uri sunt satuul….
Va mulțumesc antificapt pt răspunzuri
Ai uitat repede limba română, în caz că știai să scrii înainte de a pleca ”pă Italea”, mai bine ai investi în niște lecții de gramatică.
Eu nu pot sa inteleg cu o firma cu datorii de 24.000.000 de lei (24 de milioane de lei – 2,5 milioane de euro) , mai poate sa primeasca autorizatie de constructie. Adica datoriile alea, chiar nu spun nimic statului roman care emite autorizatiile?
Mulțumim pentru spații verzi și parcuri.
Si 4 poduri
Nu mai degraba se duce la cules in Spania?
Faceti comert European cu Republica Moldova , Ucraina si Rusia? Prestati servicii pentru bugete masive lunare ?Faceti si warehouseuri si amenajati si ce este de amenajat in directiile respective infrastructural cum trebuie?
colonizati ?
Sau dati cu colon?
Ati schimbat programe de 8ore in programe de 6ore unde era de facut asta inmultind banii x2?
Mihaita, noul Fauritor al Urinii, are proiecte mari in plan. Vilele cu numarul 7, 8, 9 si 10 din comisionul gras de 10% din acest proiect vor fi facute. Votati Fauritorul, Votati cu Urina!!!