Prima pagină » Economic Local » Se pregătește reabilitarea drumurilor din comuna Ciortești! Contractul este de 1,2 milioane de euro. Comisia de evaluare stabilește câștigătorul
Se pregătește reabilitarea drumurilor din comuna Ciortești! Contractul este de 1,2 milioane de euro. Comisia de evaluare stabilește câștigătorul

Se pregătește reabilitarea drumurilor din comuna Ciortești! Contractul este de 1,2 milioane de euro. Comisia de evaluare stabilește câștigătorul

29 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Primăria Ciortești intenționează să modernizeze un drum comunal și două sătești. Procedura se află la final, urmând să fie semnat contractul cu firma câștigătoare. Arterele vizate au o lungime totală de aproximativ 4 kilometri. La procedură au fost depuse cinci oferte financiare

Primăria comunei Ciortești, județul Iași, reabilitează drumurile din localitate. Contractul de 1,2 milioane de euro este dorit de cinci societăți: Danlin XXL SRL, Nomis 2003 SRL, Conest SA, Vam Sofi Trans SRL, Cornell’s Floor SRL și Con Ted Company SRL. Etapa de evaluare financiară se află la final, urmând să fie declarat câștigătorul licitației.

„Varianta folosită până în prezent, aceea de întreținere și intervenție în punctele critice atunci când circulația vehiculelor nu se poate desfășura din cauza distrugerilor existente, fără o îmbunătățire a condițiilor de circulație prin realizarea unei structuri rutiere care să permită accesul mașinilor de pompieri, a mașinilor de ambulanță, accesul copiilor spre instituțiile de învățământ, cât și accesul locuitorilor către instituțiile de interes public, prin îmbunătățirea hidraulicii drumului, prin realizare de șanțuri și podețe, va duce la o distrugere totală a platformei drumului”, se arată în descrierea situației actuale.

Primăria Ciortești reabilitează un drum comunal și două drumuri sătești

Conform contractului, vor fi reabilitate drumul comunal 375 și drumurile sătești 825, 1786. Lungimea totală este de 3,9 kilometri. Conform contractului, pe lângă drumuri, firma câștigătoare trebuie să reabiliteze podurile și podețele de pe traseul menționat.

„Șantierul și lucrările vor fi iluminate în întregime până la jumătate de oră după răsăritul soarelui sau ori de câte ori vizibilitatea este slabă. Lămpile vor fi amplasate pe baza unui plan aprobat de organele de protecție a muncii și vor fi menținute tot timpul într-o stare de curățenie corespunzătoare. Obiectele vor fi semnalizate cu pancarte care arată denumirea și caracteristicile geometrice și funcționale ale acestora. Antreprenorul este obligat să planteze pancarte de avertizare cu măsuri de prevenire împotriva accidentelor de muncă, la fiecare obiect în parte, în funcție de caracteristicile constructive ale acestuia”, se arată în documentația procedurii.

La Primăria Ciurea s-a semnat contractul pentru asfaltarea unei străzi de aproximativ 2 kilometri

Recent, Primăria comunei Ciurea a finalizat licitația pentru modernizarea unui drum din comună. Este vizată asfaltarea străzii Olarilor, cu o lungime de 1,9 kilometri. Valoarea estimată a lucrării este de 1.979.119 lei, fără TVA, adică 420.000 de euro. La procedură s-a prezentat o singură societate: Mecon Iași SRL. După evaluarea ofertelor tehnico-financiare, licitația a fost atribuită. Valoarea finală a contractului este mai mică cu aproape 10.000 lei față de prevederea bugetară.

„Înainte de începerea lucrărilor de terasamente se execută lucrări pregătitoare în limita zonei de lucru: curățarea terenului de frunze, crengi, iarbă și buruieni; decaparea și depozitarea pământului vegetal; asanarea zonei drumului prin îndepărtarea apelor de suprafață și adâncime; curățirea terenului de frunze, crengi, iarbă, buruieni și alte materiale se face pe întreaga suprafață a amprizei. Decaparea pământului vegetal se face pe întreaga suprafață a amprizei drumului și a gropilor de împrumut. Pământul decapat și alte produse, care sunt improprii, vor fi depozitate. Pământul vegetal va putea fi pus într-un depozit provizoriu, în vederea unei eventuale reutilizări”, sunt indicațiile din caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024