Prima pagină » Economic Local » Se pregătește extinderea rețelelor de apă-canal din Iași! Vor fi cumpărate conducte în valoare de peste 2 milioane de euro
Se pregătește extinderea rețelelor de apă-canal din Iași! Vor fi cumpărate conducte în valoare de peste 2 milioane de euro

Se pregătește extinderea rețelelor de apă-canal din Iași! Vor fi cumpărate conducte în valoare de peste 2 milioane de euro

02 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Rețelele de apă-canal din Iași ce aparțin companiei ApaVital vor fi extinse după ce vor fi achiziționate mai multe loturi de conducte. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă de furnizorii de materiale

Compania de apă-canal a anunțat extinderea rețelelor din Iași. Pe data de 06.05.2021, ApaVital SA a programat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de conducte. Valoarea estimată a contractului este de 12.894.195 lei, fără TVA, peste 2 milioane de euro. Procedura este împărțită în patru loturi: conducte PEHD, conducte PVC, conducte PAFSIN (pentru căptușirea conductelor învechite), conducte PEXAL.

„Ca urmare a achiziției acestor conducte se vor aduce beneficii în ceea ce privește furnizarea în regim continuu a cantității de apă necesară populației, preluarea apelor menajere prin realizarea de noi rețele de canalizare și activitatea de întreținere, exploatare a rețelelor de apă-canalizare ale ApaVital SA pentru toată aria de operare. Îmbunătățirea serviciilor de furnizare de apă potabilă, colectarea și epurarea apelor uzate și, implicit, creșterea numărului de abonați la aceste servicii”, se arată în caietul de sarcini.

Oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Contractul va fi derulat prin intermediul unui acord-cadru

Transportul produselor va fi asigurat de furnizorul cu care se va semna contractul.

„Realizarea în condiții de eficiență a activității de întreținere și exploatare a infrastructurii de apă și de canalizare la nivelul ariei de operare a Operatorului Regional ApaVital SA presupune asigurarea unei dotări corespunzătoare a sectoarelor de exploatare ale operatorului. Totodată, extinderea ariei de operare, precum și necesitatea de a asigura servicii de calitate impun achiziționarea conductelor prevăzute în caietul de sarcini”, se mai arată în documentația procedurii.

Perioada de garanție trebuie să fie de minimum 24 de luni de la data furnizării. În trecut, compania a organizat achiziții similare. În perioada umătoare, ApaVital va continua programul anual de achiziții.

ApaVital solicită furnizarea mai multor echipamente pentru tratarea apei potabile

Nu în ultimul rând, ApaVital SA a demarat altă licitație privind achiziția mai multor echipamente pentru tratarea apei potabile. Prevederea bugetară a licitației este de 730.000 de lei, fără TVA, aproximativ 150.000 de euro.

„În momentul de față, sistemul de distribuție din zona Țigănași – Victoria este alimentat de stația de pompare Victoria, având o capacitate de tratare de 35 – 40 mc/h. Prin achiziția acestei stații compacte de tratare a apei brute, pentru sistemul din sat Sculeni – comuna Victoria, se va realiza reținerea suspensiilor și reducerea turbidității apei brute, reducerea și oxidarea substanțelor organice și dezinfecția bacteorologică”, se arată în descrierea situației actuale. Totodată, autoritatea contractantă a lansat altă licitație pentru achiziția soluțiilor de tratare a apei, în valoare de 350.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *