Compania Națională de Investiții finanțează construirea unui cămin cultural în comuna Oțeleni, județul Iași. Autoritatea contractantă a semnat contractul de lucrări cu firma care a câștigat licitația. Lucrarea trebuie executată în termen de 14 luni
În comuna Oțeleni va fi construit un cămin cultural. Compania Națională de Investiții (CNI) a comandat realizarea investiției de aproape jumătate de milion de euro. Licitația lansată anul trecut a fost câștigată de o firmă din județul Suceava. Conform ultimelor date financiare, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 34,5 milioane de euro, profit de 3,1 milioane lei, datorii de 8,8 milioane lei, cu un număr 144 de angajați. Obiectivul va avea un regim de înălțime de P+1E, cu o suprafață construită de 256,5 metri pătrați.
„Antreprenorul este obligat să asigure și să mențină siguranța pe șantier și în afara zonei de construcție pe perioada lucrărilor din cadrul prezentului contract, acordând o atenție specială: asigurării unor condiții corespunzătoare de lucru și de siguranță pentru persoanele ce întreprind activități ce au legătură cu construcția și asigurarea tuturor utilajelor și materialelor folosite pentru realizarea acestor lucrări, asigurării zonei șantierului pentru a nu avea acces persoanele neautorizate, instalării unor indicatoare corespunzătoare cu informatii, panouri cu informații și plăci de dare în folosință”, se arată în caietul de sarcini.
CNI asigură finanțare și pentru modernizarea drumurilor din comuna Oțeleni.
Căminul cultural trebuie executat în termen de 14 luni
Suprafața de teren disponibilă pentru noua clădire este de 2.278 metri pătrați.
„Construcția va îndeplini funcția de cămin cultural, găzduind multiple funcțiuni legate de activitățile recreative, culturale etc. Complexul va fi dotat cu sala de festivități cu scenă, un oficiu, grupuri sanitare, birou administrator. Regimul de înălțime este parter cu înălțimea de nivel de 4,50 m, înălțimea totală a construcției este de 9,20 m de la nivelul pardoselii finite a parterului. Acoperișul este alcătuit dintr-o șarpantă din lemn, iar în zona sălii de festivități acoperișul este alcătuit din ferme metalice, învelitoarea fiind din tablă tip țiglă.
Accesul în cămin se realizează prin patru intrări, una destinată accesului în sala de festivități, una pentru accesul actorilor, a treia este destinată accesului în zona de servicii (oficiu), iar a patra este necesară pentru accesul biroul administrativ și grupuri sanitare. Iluminatul natural este realizat prin ferestrele prevăzute, iar iluminatul artificial este asigurat de la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice”, se arată în descrierea proiectului.
Aria utilă a clădirii va fi de 518,74 metri pătrați. Execuția va fi realizată în termen de 14 luni. Și în comuna Miroslava este pregătită o investiție asemănătoare.