Prima pagină » Actualitate » Se plătesc 500 de lei pe zi! Românii nu sunt interesați de acest loc de muncă
Se plătesc 500 de lei pe zi! Românii nu sunt interesați de acest loc de muncă

Se plătesc 500 de lei pe zi! Românii nu sunt interesați de acest loc de muncă

14 iun. 2024, 10:26, 2 ,
în Actualitate

Mulți români caută oameni care să lucreze în agricultură la țară sau să taie lemne. Chiar dacă se plătesc 500 de lei pe zi, puțini sunt cei dispuși să accepte, iar angajatorii se plâng că nu găsesc pe nimeni interesat să îl ocupe.

Se plătesc 500 de lei pe zi!

România are unele dintre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană. Totuși, există și joburi bine plătite în țară. Cu toate acestea, mulți ocolesc aceste oportunități. Unii angajatori sunt dispuși să ofere chiar și 500 de lei pe zi, dar găsirea viitorilor angajați rămâne o provocare semnificativă.

Persoanele interesate să obțină venituri mai mari ar trebui să știe că locurile de muncă în sectorul agricol sunt remunerate foarte bine.

Recent, cineva interesat să se mute în mediul rural a întrebat cât se plătește pentru o zi de muncă în agricultură.

Un utilizator a întrebat într-un grup de Facebook dacă se mai găsesc oameni dispuși să facă muncă fizică în agricultură și a cerut să afle cât se plătește pentru o zi de muncă la săpat în grădină, menționând că ar fi apreciat și informații despre județul în care se desfășoară activitatea.

„Nimeni nu mai găsește oameni dispuși la muncă fizică în agricultură, știm. Totuși: cât mai plătiți pentru o zi de sapă la grădină? Mulțumesc. P.S.: Poate menționați și județul”, a fost întrebarea adresată de un utilizator, pe un grup de Facebook.

Multe dintre comentariile de pe internet au fost considerate foarte utile și au surprins pe mulți. Fermierii au exprimat frustrări cu privire la dificultățile întâmpinate în găsirea personalului disponibil pentru angajare, chiar și atunci când oferă salarii peste media pieței.

S-a cerut 600 de lei pentru o zi de tăiat lemne

În județul Dâmbovița, cineva a remarcat că unii tăietori de lemne cer sume considerabile pentru o zi de muncă, ajungând uneori până la 500 – 600 de lei.

O persoană din Dâmbovița a relatat că locuitorii din zonă s-au oprit din căutări pentru muncitori, deoarece știu că nu mai găsesc pe nimeni disponibil. Ei își cheamă fiul să îi ajute când poate, de la oraș.

De asemenea, se relatează că unei vecine i s-a cerut să plătească 600 de lei pentru o zi de tăiat lemne, deși se aștepta să plătească 300 de lei. Ea a dat 500 de lei, însă persoana nemulțumită nu s-a mai prezentat a doua zi.

„Noi, în Dâmbovița, ne-am liniștit, nu mai căutăm, că știm că nu mai găsim. Îl convocăm pe fiu și vine când poate, de la oraș, să ne ajute. Unei vecine i s-au cerut 600 pentru tăiat lemne, pe o zi. Ea se aștepta la 300, i-a dat 500 și cetățeanul nemulțumit nu a mai venit și a doua zi”, a scris persoana respectivă.

În Mehedinți și Bistrița-Năsăud, muncitorii agricoli sunt plătiți cu 250 de lei pe zi, beneficiind și de masă și băutură. În multe cazuri, angajatorii asigură și hrana și apa. În județul Argeș, tarifele pentru munca de tăiere a buruienilor încep de la 300 de lei pe zi.

Alți participanți la discuție consideră că lucrătorii în agricultură ar trebui să primească aceeași plată în toate județele. Unul dintre utilizatori a menționat că este important să se respecte salariul minim pe economie, dar și să fie acoperite nevoile fundamentale ale muncitorilor, cum ar fi masă și cazare.

Salariul minim brut în România în prezent este de 3.300 de lei, iar împărțit la 20 de zile lucrătoare, iar acesta înseamnă aproximativ 165 de lei pe zi. În aceste condiții, un internaut a spus că salariul minim pe care ar trebui să-l primească acești oameni ar trebui să fie același în toate județele și să nu fie influențat de situația economică actuală a acestora.

„Vin și eu cu o părere, poate nu pe gustul tuturor, nu stau la sat încă, așa că logica mea se va baza mai mult pe alta perspectivă. Salariul minim brut pe România la ora actuală este 3.300, împărțit la 20 zile lucrătoare vine cam 165 RON pe zi. Din punctul meu de vedere, acela ar trebui să fie minimul cu care plătiți acești oameni, și nu ar trebui să se facă diferența între județe și starea curentă a acestora (că văd tot felul de comentarii că sunt asistați social, că sunt leneși etc. Este cam irelevant, munca și plata trebuie să fie aceeași, că toți trăim în aceeași țară)”, a scris un internaut, uimit că se plătesc 500 de lei pe zi pentru lucrul în muncile câmpului sau pentru tăiat lemne.

Comentarii
  • Salariul brut inseamna ca lucrezi zi 12 luni pe an. Cei care merg cu ziua, lucreaza o luna , doua si apoi someaza o luna, doua …si tot asa… De asta cer dublu, triplu….Poate daca ar fi angajati cu carte de munca, pe perioada determinat sau nedeterminata, ar reduce pretentiile…

  • Confidential

    La țărani lucrezi toată ziua de la 7 la 21_ 22si atunci cum sa nu ceri 500de lei pe zi. Dacă lucrezi cu carte de munca ai program 8 -10ore pe zi plus ate beneficii asigurare și așa mai departe în schimb la țărani nai nimic. Nici de lucru pt mult timp doar pîna își face treaba. De-aia nu mai merge nimeni la ei la lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 noiembrie 2024
21 noiembrie 2024