Prima pagină » Actualitate » Se oferă 700 de lei GRATIS de la stat pentru plata facturilor la iarnă. În ce condiţii se alimentează cardurile de energie

Se oferă 700 de lei GRATIS de la stat pentru plata facturilor la iarnă. În ce condiţii se alimentează cardurile de energie

12 sept. 2024, 08:40,
Cezar Bulgaru în Actualitate

În acest an se oferă 700 de lei, de la stat, pentru plata facturilor la iarnă. Ajutoarele pentru plata facturilor la energie și încălzire vor rămâne neschimbate pentru cei care le primesc în prezent. Majorarea pensiilor nu va fi un motiv pentru a reduce aceste ajutoare.

Asistența financiară pentru plata facturilor la energie, în valoare de 700 de lei, este acordată de două ori pe an. Pentru a primi acești bani, beneficiarii au la dispoziție un card emis și distribuit de Poșta Română. Stabilirea persoanelor care beneficiază de acest ajutor se realizează printr-un proces complex, care implică colaborarea dintre Ministerul Muncii și alte instituții precum ANAF și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

700 de lei GRATIS de la stat pentru plata facturilor la iarnă

În cadrul ultimei ședințe de guvern, s-a anunțat că majorarea pensiilor nu va afecta acordarea indemnizației pentru încălzire. Astfel, pensionarii vor continua să beneficieze de acest sprijin financiar.

„Venim cu o decizie importantă și în privința ajutorului pentru încălzire: sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor. Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. În acest fel, ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul în următoarea perioada”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Cu acest card se pot plăti facturile neplătite sau cele de acum, dar numai pentru casa ta. Poți plăti mai multe facturi, la diferiți furnizori, până nu mai ai bani pe card.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie – energie termică gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri – va fi acordat în continuare tuturor persoanelor care au beneficiat de acest sprijin.

Ce trebuie să faci pentru a obține aceste drepturi

În urma ultimelor modificări ale legii pensiilor, cuantumul pensiilor a crescut pentru unii beneficiari. Cu toate acestea, acest fapt nu va conduce la diminuarea drepturilor la ajutorul pentru încălzire, acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Pentru a beneficia în continuare de ajutorul pentru încălzire, pensionarii trebuie să prezinte documentul care atestă valoarea pensiei înainte de ultima majorare. Această cerință este valabilă pentru o perioadă de un an și cincisprezece zile, începând cu data de 1 septembrie 2024.

Banii se trimit prin poștă. Poți plăti de 8 ori fără să dai niciun ban în plus. După a 8-a plată, trebuie să plătești câte 2,5 lei pentru fiecare plată.

Cine sunt beneficiarii eligibili pentru cardul de energie

Suma acordată ca ajutor nu este inclusă în calculul venitului și, prin urmare, nu are niciun impact asupra altor drepturi sau beneficii de care ai putea beneficia.

Persoanele care pot beneficia de acest ajutor sunt următoarele:

Pot beneficia de acest ajutor persoanele care primesc pensie de la stat, de la case de pensii ale unor anumite domenii (de exemplu, învățământ, sănătate) sau care au pensii speciale, cu condiția să aibă cel puțin 60 de ani și un venit lunar de maximum 2.000 de lei. De asemenea, pot beneficia și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, dacă au un venit lunar de maximum 2.000 de lei.

Persoanele cu dizabilități, atât copii cât și adulți, care au un grad de handicap stabilit ca fiind grav, accentuat sau mediu și care realizează venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

De asemenea, familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, cu modificările și completările ulterioare.

În acest an românii pot beneficia de 700 de lei GRATIS de la stat pentru plata facturilor la iarnă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024