Natalia Dăngeanu, director financiar-contabil al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”, se numără printre bugetarii de lux ai Iaşului
Deşi a ieşit la pensie în septembrie 2022, Natalia Dăngeanu a ales să-și continue activitatea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” și să cumuleze pensia cu salariul, astfel încât, în anul 2022, asta i-a adus venituri de peste 100.000 de lei.
Economista Natalia Dăngeanu se numără printre bugetarii de lux ai Iaşului
Economista Natalia Dăngeanu ocupă, de aproape doi ani, funcţia de director financiar-contabil al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi. A câştigat concursul pentru ocuparea acestei funcţii în luna august a anului 2021. Acesta a concurat singură şi a obţinut un punctaj final de 9,09: 9,20 la testul grilă, 8,75 la proiectul de specialitate şi 9,33 la interviu. Un an mai târziu, în septembrie 2022, a ieşit la pensie, dar a ales să-și continue activitatea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” și să cumuleze pensia cu salariul, fapt care îi aduce anul venituri de peste 100.000 de lei.
Reporterii BZI s-au consultat cu un jurist care le-a explicat că Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, îi permite Nataliei Dăngeanu să cumuleze pensia cu salariul. Legea stabilește că cei care se pensionează la limita de vârstă, aşa cum a fost şi cazul Nataliei Dăngeanu, pot primi, în același timp cu pensia, venituri din salarii sau activități independente, cum ar fi bani din activități ca persoane fizice autorizate, drepturi de autor, chirii, dividende, jocuri de noroc și altele.
Conform declarației de avere, făcută publică în data de 31.05.2023, economista Natalia Dăngeanu a încasat, în anul 2022, pentru funcţia de director financiar-contabil al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi, un „salariu” în valoare 89.153 de lei. Natalia Dăngeanu este pensionară din septembrie 2022, iar în ultimul an a avut o pensie de 12.500 de lei. Conform Codului Muncii, Natalia Dăngeanu va putea să-și mențină funcția câștigată prin concurs încă trei ani de la data pensionării.
Ce avere are directorul financiar-contabil de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iaşi
Natalia Dăngeanu a fost angajată în trecut la mai multe unităţi medicale din Iaşi, fiind şi directorul financiar-contabil al Maternităţii „Elena Doamna” Iaşi.
Deși obține venituri de peste de peste 100.000 de lei anual, cumulând pensia cu salariul, Natalia Dăngeanu nu a reuşit să strângă cine ştie ce avere, cel puţin aşa reiese din declarațiile oficiale. Din cea mai recentă declarație de avere, făcută publică în data de 31.05.2023, am aflat că Natalia Dăngeanu deţine un apartament cu o suprafaţă de 117 metri pătraţi, situat în municipiul Iaşi. Directoarea de la Spitalul de Copii a primit imobilul drept moştenire în anul 2017. Economista deţine doar un autoturism, marca Volkswagen, fabricat în anul 2012.
Deşi se numără printre bugetarii de lux ai Iaşului, Natalia Dăngeanu nu deţine terenuri, bijuterii sau obiecte de artă care să depășească 5.000 de euro, nici depozite bancare care să fie mai mari decât această sumă.
Și de asta nu mai puteți voi? Este legal.
la USAMV Iasi sotii Galea ocupa aceleasi functii de 7 ani, prin aranjamente imorale cu rectorii. sa faca reporterul o verificare in USAMV Iasi la functiile administrative. o sa va speriati de ceea ce exista.
La toate unitatile de stat sunt salariati care cumuleaza pensia cu salariul. La toate! Si nu unul, doi salariati…. zeci, sute….
Uite de asta , copii noștri cu studii superioare terminate, masterate etc , nu mai au loc din cauza lor , dacă ai ieșit la pensie stai la pensie, nu poți sta acasă la pensie mergi și te angajează la privat , nu mai sugeti banii de la buget , nemernilor….
De acord cu Laiku…Copiii cu studii superioare merg si dau cu varul in tari straine sau sterg la fund babe si mosnegi….Oricum numai cei care nu au muncit o viata intreaga, stau dupa varsta de pensionare…ca stau degeaba in continuare. Cand ti-ai rupt oasele 30-40 de ani, nu-ti convine sa mai lucrezi nici o zi peste pensie. Nici o zi… Esti satul, vrei odihna. Asta e, legea este asa facuta ca sa le permita. Cunosc salariati care au 70 de ani si vin in continuare sa stea degeaba…..
Spre deosebire de alte institutii acest spital a angajat 4 economisti debutanti ,de pe bancile facultatii si care vor fi formati si invatati toate lucrarile de financiar contabilitate,acest serviciu nu este usor int-un spital atat de mare
Pt. Laiku – copiii voștri au doar diplome și de aia nu își găsesc serviciu, posturile scoase la concurs sunt publice se anunță cu 6 luni înainte. Copiii voștri au dor hârtii și tupeu ! Nu au disciplină, nu au respect iar cunoștințele lor sunt reduse la 0 și chiar sub 0 ! ca să fii director economic trebuie să știi meserie nu glumă, doar nu vrei ca un mucea care are „diplome și masterate” dar nu știe și nu a auzit de un bilanț să ocupe o astfel de funcție !
Salariul unui medic rezident este de 7500 lei și nu face nimic pt că nu are drept de parafă, actul medical înfăptuit de rezident este lovit de nulitate și cu toate acestea fac multe treburi în locul medicilor titulari care au 25000 lei salariu bani pt care nu poate fi deranjat în gardă pt că doarme…
Oricum, salariile economiștilor din sistemul sanitar sunt sub orice critică, sunt la nivelul femeilor de serviciu, până și infirmierele au salarii mai mari
Pt. Laiku – copiii voștri au doar diplome și de aia nu își găsesc serviciu, posturile scoase la concurs sunt publice se anunță cu 6 luni înainte. Copiii voștri au dor hârtii și tupeu ! Nu au disciplină, nu au respect iar cunoștințele lor sunt reduse la 0 și chiar sub 0 ! ca să fii director economic trebuie să știi meserie nu glumă, doar nu vrei ca un mucea care are „diplome și masterate” dar nu știe și nu a auzit de un bilanț să ocupe o astfel de funcție !
Salariul unui medic rezident este de 7500 lei și nu face nimic pt că nu are drept de parafă, actul medical înfăptuit de rezident este lovit de nulitate și cu toate acestea fac multe treburi în locul medicilor titulari care au 25000 lei salariu bani pt care nu poate fi deranjat în gardă pt că doarme…
Oricum, salariile economiștilor din sistemul sanitar sunt sub orice critică, sunt la nivelul femeilor de serviciu, până și infirmierele au salarii mai mari
Pt ,Anonim , ești un pensionar frustrat, nu-ți ia nimeni pensia, dute acasă liniștit….ești tu sigur că toți copii au numai diplome și atât, i-ai evaluat tu pe toți??? Oricum din comentariu se cunoaște că ești o jigodie de om , ce distrugi cariera tinerilor.
Pentru Anonim 10.47: Nu cere nimeni ca un absolvent sa fie angajat ca director economic. Dar…Dar…Directorul pleaca la pensie, postul lui va fi ocupat prin concurs….Se poate chiar economistul ierarhic inferior, daca e capabil….si tot asa…se elibereaza un post de economist stagiar….Si poate fi angajat un proaspat absolvent…Priceput?????
pt Unu – nu s-a prezentat nimeni la concurs în afară de fosta directoare ! Nimeni , niciun economist cu grad ierarhic inferior, niciun economist de același grad din afară nici economistul care a fost director interimar. Dacă s-ar fi prezentat și nu ar fi luat concursul (care se anunță postul liber cu 6 luni înainte) atunci ar fi planat suspiciuni de aranjamente.
Pt Laiku – nu sunt pensionar și nici frustrat. Eu distrug cariera tinerilor ? Care carieră ? Sunt o persoană care a fost în comisii de concurs pt angajare și, am constatat că 99% din tineri au venit la plesneală, fără să citească tematica sau bibliografia, majoritatea nu știau să scrie și să vorbească în limba română în mod corect cum, la fel ca și tine cel care nu știi să te exprimi coerent și nici nu știi când se folosește cratima (adică liniuța aceea…) sau când se scrie copiii cu trei de i . Nu e vina ta și nici a copiilor ci a sistemului de învățământ – cum spunea președintele vostru pe care l-ați votat de 4 ori : „școala românească scoate numai tâmpiți” – evident că și el era un produs al școlii românești numai că el pe lângă faptul că era tâmpit era și un golan securist !
Pt,anonim de la 11,45, concursurile sunt doar de fațadă, n.in instituțiile de stat se intra numai pe șpăgi, mai ales în spitale de la 10000 de euro în sus, acuma depinde de post
dar legea nu le mai permite sa cumuleze pensia cu salariul, ci sa renunte la pensie daca vrea prelungirea in campul de munca
Este legal cumul pensie salariu din paxate
La toate institutiile
E plin de persoane mai in varsta care nu dau locul la tineri
Nu se satura de bani
Ni vor sa instruiasca pe altii cum au fost ei instruit
Baga bete in roate la tineret
La fel este și la iml , cumnatul administrator și ea asistenta medicala, soțul autopsier și ea prin zonă, soția la curățenie,mai mult acasă la directoare, soțul la întreținere și,,băiat”de curte la șefă acasă, vărul soțului șefei angajat șofer și lista continua…p
S.sotul directoarei de la iml este și el angajat la Sf Maria ca tăietor de frunze la câini!!!…. verificați angajările de la Usmv Iași din ultimii doi ani și veți vedea că toți cei angajați sunt soț/soția cuiva de acolo,iar dacă nu sunt rudele cuiva de acolo, sunt ba aduși politic ba din obligație… oricum totul se face la comanda lui Jitareanu!!!