Prima pagină » Titlurile zilei » Se lărgește Bulevardul C.A. Rosetti la patru benzi! Pasaj suprateran până la viitorul Spital Regional de Urgențe – FOTO

Se lărgește Bulevardul C.A. Rosetti la patru benzi! Pasaj suprateran până la viitorul Spital Regional de Urgențe – FOTO

26 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Primăria vrea să lărgească Bulevardul C.A. Rosetti la patru benzi, câte două pe fiecare sens. Proiectul prevede și construirea unei căi de acces dinspre Sărărie către Moara de Vânt, spre viitorul Spital Regional de Urgențe

Municipalitatea ieșeană vrea să modernizeze strada din zona de Nord a orașului. Edilul Mihai Chirica a precizat că autoritatea locală va trece la demararea unor studii legate de extinderea Bulevardului C.A. Rosetti, din Podu de Fier până spre zona Cârlig, proiect care va fi corelat cu căile de acces către viitorul Spital Regional de Urgență. În plus, Primăria vrea să facă și alte planuri urbanistice zonale (PUZ) în mai multe zone din Municipiul Iași.

Primăria lărgește Bulevardul C.A. Rosetti la patru benzi

Primarul Mihai Chirica a explicat că bulevardul C.A. Rosetti va fi lărgit la patru benzi, câte două pe fiecare sens.

”Pregătim planul urbanistic zonal pentru bulevardul C.A. Rosetti, plan care va fi reglementat în perioada următoare. Vrem să-l lărgim cu două benzi pe sens”, a spus primarul Mihai Chirica.

Modernizarea arterei ar urma să fie în strânsă legătură cu unitatea medicală din Moara de Vânt. În aceste condiții, Primăria vrea să facă și un pasaj suprateran dinspre zona Sărărie-Copou, pe la pârtia de schi, către Moara de Vânt. Acest pasaj ar urma să preia traficul rutier dinspre Copou pentru a se evita zona Podu de Fier.

PUZ nou pentru zona centrală din Iași

Proiectul privind extinderea Bulevardului C.A. Rosetti nu este singurul pe care îl va derula municipalitatea. Un alt proiect este legat de elaborarea unui PUZ pentru zona centrală. Proiectul va fi derulat de firma Synergetics Corporation SRL Bucureşti. Proiectanții trebuie să studieze zona centrală cu o suprafață de 185,78 de hectare. În centru sunt prezente nu mai puțin de 221 de monumente istorice, 15 situri arheologice înscrise în Lista Monumentelor Istorice și 3 situri arheologice înscrise în Repertoriul Arheologic Național.

”După încercări lungi și foarte lungi, am reușit să ajungem în fază finală de contractare a unei companii, Synergetics Corporation SRL, din Bucureşti, pentru elaborarea planului urbanistic zonal în zona protejată centrală Iași. Este PUZ de zona centrală, ce va fi derulat de o companie cu lucrări importante în alte orașe. Este startul definitiv al actualizării și elaborării Planului Urbanistic General”, a spus primarul Mihai Chirica.

Proiecte PUZ pentru zonele din Iași

Municipalitatea va derula și alte proiecte PUZ separate pentru mai multe zone istorice din oraș.

”La acestea se adaugă și alte studii, elaborarea planului de circulație, a studiului istoric al orașului, parte componentă a viitorului PUG. În paralel, pregătim alte proceduri, printre care PUZ-ul de zonă Copou, zona Sărărie, Mănăstirea Galata, Mănăstirea Cetățuia sau Mănăstirea Frumoasa. Sunt zone protejate și trebuie să avem o aplecare specială asupra lor”, a mai menționat primarul Mihai Chirica.

Căi de acces în jurul Spitalului Regional de Urgențe

Reglementarea circulației rutiere din zona C.A. Rosetti va avea legătură cu viitorul Spital Regional de 500 milioane de euro, ce va fi ridicat în Moara de Vânt. Proiectul spitalului va fi făcut de asocierea Studio Altieri SpA (lider asociere)–Italconstruct SpA–Steam SRL–SC Proiect Consulting SRL–SC K Box Construction Design SRL –SC Rheinbrucke SRL). Obiectivul cuprinde și căi de acces, proiect ce va include și lărgirea Bulevardului C.A. Rosetti pe patru benzi, dar și modernizarea altor căi de acces din Municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *