Se înlocuiesc buletinele! Legea este valabiă pentru locuitorii din Hong Kong. Totodată, Hong Kong deschide chioșcuri cu autoservire pentru cărțile de identitate. Aceste chioșcuri permit solicitanților să completeze formulare electronice, să facă fotografii și să trimită cereri fără a fi nevoie de interacțiuni față în față cu ofițerii de la Departamentul de imigrări. Iată ce trebuie să facă persoanele născute înainte de 1970 în această țară, pentru a schimba cartea de identitate.
Se înlocuiesc buletinele!
Locuitorii din Hong Kong sunt obligaţi să-şi înlocuiască buletinele. Cardurile de identitate inteligente emise înainte de 26 noiembrie 2018 vor fi invalidate în două etape, în 2025, a anunțat guvernul. Cardurile aparținând persoanelor născute în 1970 sau după acest an vor expira pe 12 mai 2025, în timp ce cardurile eliberate persoanelor născute în 1969 sau înainte vor expira pe 12 octombrie anul viitor.
Oricine din afara Hong Kong-ului va primi o perioadă de grație de 30 de zile pentru a putea să-și înlocuiască vechiul card de identitate.
Hong Kong deschide chioșcuri cu autoservire pentru cărțile de identitate. Chioșcurile de trimitere a documentației personale vor oferi acum servicii de auto-aplicare pentru cărțile de identitate din Hong Kong.
Acest lucru va permite solicitanților eligibili să completeze independent procedurile de solicitare a cărților de identitate și să aplice atât pentru pașapoarte, cât și pentru regiunea administrativă specială din Hong Kong prin intermediul documentației personale, simplificând procesele de solicitare și colectare a documentelor personale.
Buletine cu amprente digitale și faciale
În România, măsura va fi implementată prin introducerea buletinului electronic până în august 2031. Acesta va conține amprentă facială şi două amprente digitale. Încă din anul 2021, amprentele digitale sunt integrate în cipul cărților de identitate din Germania. Această măsură a generat numeroase critici în Germania. Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a emis o decizie și anume că prezența amprentelor digitale pe cărțile de identitate este legală, însă regulamentul trebuie ajustat.
Cu toate că drepturile fundamentale referitoare la viața privată și protecția datelor personale sunt limitate, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a concluzionat că introducerea amprentelor digitale în cărțile de identitate face mai dificilă falsificarea documentelor și furtul de identitate. De asemenea, acest lucru facilitează cetățenilor UE exercitarea mai ușoară a dreptului lor la liberă circulație în interiorul Uniunii Europene.
Potrivit Curții de Justiție a Uniunii Europene amprentele sunt înregistrate exclusiv pe documentul de identitate în sine, fără a fi stocate într-o bază de date centralizată. Noul buletin electronic va putea fi solicitat de părinţi pentru copii încă de la naştere, iar astfel românii vor renunţa la limita de vârstă de 14 ani pentru a putea deţine un document de identitate. Totuşi, până la împlinirea vârstei de 12 ani, noul buletin electronic nu va conţine amprentele digitale ale deţinătorului.
Datele cu caracter personal care se înscriu pe cartea electronică de identitate sunt următoarele: datele din formatul tipărit, cu excepţia semnăturii olografe a titularului; prenumele părinţilor titularului; un certificat pentru semnătură electronică şi, după caz,certificate calificate pentru semnătură electronică, astfel cum acestea suntdefinite în legislaţia din domeniu; datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi, după caz, imaginile impresiunilor papilare a două degete.
Schimbarea cărților de identitate se va face la nivel internațional. De exemplu, cetățenii din Hong Kong sunt obligați să își înlocuiască buletinele în mai multe etape, în funcție de vârstă.